Quantcast
Π. Νικολούδης: Στόχος μας οι ολιγάρχες που παρανόμησαν, όχι γενικά οι πλούσιοι - enikonomia.gr
share

Π. Νικολούδης: Στόχος μας οι ολιγάρχες που παρανόμησαν, όχι γενικά οι πλούσιοι

δημοσιεύτηκε:

«Πόλεμο με ολιγάρχες «όχι». Δεν είναι στις προθέσεις μας. Στοχευμένοι έλεγχοι, όμως, σε οικονομικούς παράγοντες που έχουν παρανομήσει και βλάψει το Δημόσιο, «ναι», δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, θέτοντας το πλαίσιο των επόμενων ενεργειών της κυβέρνησης στον αγώνα κατά της διαπλοκής.

«Δεν έχω κανένα λόγο να κυνηγάω τους πλούσιους και τους εύπορους. Δουλειά μου είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων που έχουν παραβεί το νόμο. Γιατί δεν σημαίνει πως όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος», διευκρινίζει ο κ. Νικολούδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως οι πρώτοι έλεγχοι θα έχουν ως στόχο τις δημόσιες συμβάσεις, τις κρατικές προμήθειες και τα θαλασσοδάνεια.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα «μεγάλα ψάρια», όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης, αποσαφηνίζοντας όμως πως δεν παραγνωρίζεται το κόστος που έχει η καθημερινή διαφθορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Άφησε πάντως να εννοηθεί πως, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων, οι υπηρεσίες θα εξετάζουν περιορισμένο αριθμό υποθέσεων ανά πάσα στιγμή. «προσωπικά θεωρώ πως ο έμπειρος κυνηγός δεν παρασύρεται και δεν χάνει το στόχο του», σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.