Quantcast
"Παγώνει" η ψήφιση νομοσχεδίων λόγω εκλογών - enikonomia.gr
share

“Παγώνει” η ψήφιση νομοσχεδίων λόγω εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Στον πάγο μπαίνει λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών το σύνολο των κοινοβουλευτικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένων των δεκάδων νομοσχεδίων που βρίσκονται προ των πυλών αλλά και της ακρόασης των ανώτατων δικαστηρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Δημοκρατία”, οι πρόωρες εθνικές εκλογές παγώνουν όλα τα νομοσχέδια που εντός των ημερών αναμενόταν να περάσουν το κοινοβουλευτικό κατώφλι, αρχή γενομένης από τον νέο Ποινικό Κώδικα. Η ριζική αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης διαβούλευσης και την ενσωμάτωση όλων των προτεινόμενων αλλαγών όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα αλλά είναι πολύ πιθανό να μην έρθει ποτέ, καθώς σε ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ η ”γαλάζια” παράταξη θα φέρει δικό της νομοθέτημα.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο επρόκειτο να καταθέσει πάνω από 10 νομοσχέδια με θετικά μέτρα όπως την επαναφορά κάποιου είδους ΕΚΑΣ και βελτιώσεις στον ΕΝΦΙΑ.


Εν τω μεταξύ, υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων αναβλήθηκε και η διαδικασία για την ακρόαση των υποψηφίων αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σημειώνεται πως η διάσκεψη έχει ήδη γνωμοδοτήσει για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκκρεμούσε η οριστική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.