Quantcast
«Παγώνει» ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων - enikonomia.gr
share

«Παγώνει» ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων

δημοσιεύτηκε:

«Παγώνει» ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους ασφαλισμένους επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν από 1-1-2015 ,σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Δημήτρη Στρατούλη στο ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ.Στρατούλη ανακόπτεται η  εφαρμογή του ν.3863/10 από 1ης/1/2015, ώστε να μην αρχίσουν από τώρα και για πολλά χρόνια οι σταδιακές μειώσεις των κύριων συντάξεων.

Παράλληλα καταργείται η  δομή των συντάξεων που θα εφαρμοζόταν από 1ης/1/2015, με βάση τον μνημονιακό ν.3863/10, δηλ. εγγυημένη σύνταξη 360 ευρώ και το άλλο ανταποδοτικό, εάν και εφόσον έχουν τα ταμεία ” Οι συντάξεις θα συνεχιστούν να δίνονται όπως δίνονταν ” δήλωσε  ο κ.Στρατουλης ενώ  επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξουν  μειώσεις στις επικουρικές .

” Επειδή ήταν άμεση και θα ίσχυε νέα μείωση επικουρικών με βάση τη μνημονιακή ρήτρα μηδενικού ελλείμματος από 1ης/3, ύψους 8% συν 7% από 1ης/7, δηλ. 15% νέες μειώσεις επικουρικών, το οποίο σταματήσαμε. Αυτό με πολιτικές εντολές και κατευθύνσεις, δεν υπέγραψα υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, αλλά μόλις ανοίξει η Βουλή αυτά και με νομοθετικό χαρακτήρα πρέπει να ρυθμιστούν”.επεσήμανε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.