Quantcast
Παναρίτη: Δεν υπάρχει στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα - enikonomia.gr
share

Παναρίτη: Δεν υπάρχει στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα

δημοσιεύτηκε:

«Δεν υπάρχει στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών και μετέχουσα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας, Ελένη Παναρίτη.

«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν επίσης να εγγυηθούν τα απαραίτητα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα έσοδα που απαιτούνται για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως όριζε το ανακοινωθέν του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Οι θεσμοί, σε ότι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, θα λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Παναρίτη και προσέθεσε αναφερόμενη στον όρο «απαραίτητα» που περιλαμβάνεται στο επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου:

« Η λέξη appropriate σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον συγκεκριμένος στόχος. Το ύψος του πλεονάσματος θα εξαρτηθεί από την πορεία του ΑΕΠ. Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το ΑΕΠ, είναι αδύνατο να θέσουμε στόχο για το πλεόνασμα».

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στην κριτική που ασκείται στον Γιάννη Βαρουφάκη, επεσήμανε: «Οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας είχαν επί πέντε χρόνια συνηθίσει να λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς αντιρρήσεις, και τώρα η νέα κυβέρνηση έχει αλλάξει τελείως το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.