Quantcast
Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Εδώ χτυπά η καρδιά της εμπορικής κίνησης - Πόσο θα διαρκέσει - enikonomia.gr
share

Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Εδώ χτυπά η καρδιά της εμπορικής κίνησης – Πόσο θα διαρκέσει

δημοσιεύτηκε:

Ένας εκθεσιακός θεσμός με παράδοση στην κεντρική Ελλάδα ξαναβρίσκει πάλι το ρυθμό του καθώς άνοιξε τις πύλες της από σήμερα η «Lamia Expo Central Greece Trade Event» που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα της περιοχής, αφού η καρδιά της εμπορικής κίνησης για 5 μέρες θα χτυπά στη Λαμία.

Πρόκειται για μία έκθεση που οργανώνεται στους χώρους της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας για τους οποίους ο Δήμος Λαμιέων έχει ήδη ανακοινώσει ένα συνολικότερο λίφτινγκ και είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 48 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Ήδη έχουν γίνει οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναμένεται η εγκατάσταση των εργοληπτών. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, κ. Δημήτρη Σκάλκο.

H LAMIA EXPO ’23 είναι μια έκθεση για μικρούς και μεγάλους , με έντονο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον αλλά και πολλές παράλληλες εκπαιδευτικές, ενημερωτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις κι εκδηλώσεις που σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας συγκέντρωσε χιλιάδες από επισκέπτες .

Η φετινή έκθεση είναι η τελευταία μιας περιόδου που έρχεται από το παρελθόν καθώς προβλέπονται να δημιουργηθούν νέοι σύγχρονοι εκθεσιακοί χώροι.

Φορέας που διοργανώνει την έκθεση είναι Αναπτυξιακή Εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία μετέχουν ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενώ στην φετινή διοργάνωση έχει εξασφαλιστεί και η σφραγίδα της Helexpo ΔΕΘ με την οποία υπάρχει συνεργασία.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερους από 200 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων επιχειρήσεις από τη Γερμανία την Αμερική την Τσεχία την Πολωνία και από άλλα κράτη της κεντρικής Ευρώπης.

Παράλληλα μετέχουν οι Πρεσβείες της Αιγύπτου, της Πολωνίας αλλά και του Ισραήλ με επίσημες αντιπροσωπείες και περίπτερα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.