Quantcast
Πανευρωπαϊκό κόμμα θα ιδρύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης - enikonomia.gr
share

Πανευρωπαϊκό κόμμα θα ιδρύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης

δημοσιεύτηκε:

Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «l’ Espresso».

«Θα επιστρέψω τον Φεβρουάριο με νέο, πανευρωπαϊκό κόμμα», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι το κίνημά του έχει στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

“Θέλω να αποδείξω πως υπάρχει ένας εναλλακτικός δρόμος για εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στο… κουκούλι του έθνους- κράτους και για εκείνους που αποδέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των αντι-ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων” υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Για τον Ρέντσι: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ασκεί κριτική και για τη στάση του Ματέο Ρέντσι στο ελληνικό ζήτημα. Σχολιάζοντας τη διαμάχη του Ιταλού πρωθυπουργού με τη Γερμανία, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως “αν πράγματι υπήρχε η διαμάχη και η διαφωνία με την πολιτική που ασκεί το Βερολίνο, θα είχε αποφύγει να ασκήσει και εκείνος πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τις “απάνθρωπες” πολιτικές της Τρόικας, για τις οποίες και ο ίδιος ο Ρέντσι τώρα αισθάνεται δυσάρεστα. Είναι η κορύφωση της μάχης, όπου εκεί αποκαλύπτονται το θάρρος και οι πραγματικές προθέσεις και όχι εκ των υστέρων”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.