Quantcast
Πάνω από 100 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον στα πρώτα 30 λεπτά για τα προγράμματα πρόσληψης 15.000 ανέργων - enikonomia.gr
share

Πάνω από 100 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον στα πρώτα 30 λεπτά για τα προγράμματα πρόσληψης 15.000 ανέργων

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από 100 εργοδότες έσπευσαν -σε μόλις 30 λεπτά της ώρας- να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που άνοιξαν σήμερα, τα οποία αφορούν την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Η σχετική πύλη του ΟΑΕΔ άνοιξε στις 10 το πρωί και μέσα στο πρώτο μισάωρο σημειώθηκε καταιγισμός αιτήσεων, από δεκάδες -όπως προαναφέρθηκε- επιχειρήσεις, “οι οποίες μπορούν να αιτούνται και περισσότερες από μια θέσεις εργασίας”, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής εργατικού δυναμικού του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Μπουγιακλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ. Μπουγιακλής υπογράμμισε ότι “το πρόγραμμα δίνει έμφαση και περισσότερα κίνητρα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, άνω των 50 ετών, διότι αυτή η κατηγορία είναι μια ευπαθής κατηγορία που έχει απομακρυνθεί από την αγορά εργασίας” και εξήγησε ότι τις αιτήσεις υποβάλουν οι εργοδότες των επιχειρήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Ο γενικός διευθυντής εργατικού δυναμικού του ΟΑΕΔ, είπε ότι: “η επιδότηση αφορά σε μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος 50%, με οροφή τα 500 ευρώ” και ότι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να μην έχουν κάνει απολύσεις το τελευταίο τρίμηνο ή δωδεκάμηνο, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός του πρώτου προγράμματος, για τις 5.000 θέσεις απασχόλησης ανέργων, ανέρχεται σε 25 εκατ. και εκείνος του δεύτερου, για τις 10.000, σε 50 εκατ. ευρώ.

Κατά τον κ.Μπουγιακλή, τα προβλεπόμενα κίνητρα είναι γενναία, προκειμένου να μετριάσουν τον δισταγμό και να άρουν το στερεότυπο του εργοδότη για τους εργαζόμενους άνω των 50 ετών. “Ο εργαζόμενος άνω των 50 ετών το 2017 είναι ο τριαντάχρονος του 1980, ο οποίος κουβαλάει μια εμπειρία χρόνων και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να τη μετατρέψει σε αποδοτικότητα της επιχείρησης” σημείωσε.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε 5000 θέσεις απασχόλησης, για ανέργους άνω των 50 ετών σε μειονεκτική ή ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, με προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ για πάνω από έξι ή πάνω από 12 μήνες. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων. Με το δεύτερο πρόγραμμα, θα προσληφθούν 10.000 άνεργοι άνω των 50 ετών σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 άτομα προσωπικό. Η προϋπόθεση είναι οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για πάνω από τρεις μήνες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.