Quantcast
Πάντοαν: Ανακάπτουν οι οικονομίες της Ελλάδας και της Ιταλίας - enikonomia.gr
share

Πάντοαν: Ανακάπτουν οι οικονομίες της Ελλάδας και της Ιταλίας

δημοσιεύτηκε:

«Η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται στην έναρξη ενός θετικού οικονομικού κύκλου και οι επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να ανθίζουν» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ-Καρλ Πάντοαν στον πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Φόρουμ.

Ειδικότερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως τα ποσοστά ανεργίας στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφοντας χαμηλό 12ετίας.

«Η μείωση της ανεργίας σηματοδοτεί την επιτάχυνση της ιταλικής οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάντοαν.

Για την Ελλάδα ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως έχει να αντιμετωπίσει κάποιες προκλήσεις ακόμη αλλά εκτιμά πως είναι ο κατάλληλος χρόνος για να επιστρέψουν οι επενδυτές στη χώρα.

«Μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια, θα διαπιστώσετε ότι οι μεταρρυθμίσεις της εφαρμόζονται, η δυνητική ανάπτυξη θα αυξηθεί, η αναποτελεσματικότητα θα μειωθεί, οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν, η εμπιστοσύνη θα πρέπει να ανακτηθεί. ‘Ετσι χαρακτηρίζεται μια αναδυόμενη οικονομία στη φάση ανάκαμψής της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται με τους πιστωτές για την τελική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του τρίτου πακέτου διάσωσης ανέφερε ο Ιταλικός υπουργός Οικονομικών…

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.