Quantcast
Παπαδημούλης: Δε θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ, θέλουμε λιγότερη ανεργία - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Δε θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ, θέλουμε λιγότερη ανεργία

δημοσιεύτηκε:

«Αυτή είναι η ατζέντα του κ. Φαράτζ και της κυρίας Λεπέν. Δε θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ και την ευρωζώνη απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στον Άγγλο ευρωσκεπτικιστής, Ντέιβιντ Κόμπερν, από το κόμμα Ευρωπαϊκής Ανεξαρτησίας και Ελευθερίας του Νάιτζελ Φάρατζ στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου εξέφρασε την απαισιοδοξία του ως προς το πρόγραμμα ανάπτυξης του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και στη συνέχεια δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στόχο να βγει από το ευρώ και να καταστρέψει την ευρωζώνη, απαντώντας σε ερώτηση Βρετανού ευρωβουλευτή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης, από το έδρανο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε την αντίθεσή του με την προβλεπόμενη αύξηση επενδύσεων από την πρωτοβουλία Γιούνκερ.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής έφτασε σε σημείο να ξεκαθαρίσει πως “ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν είναι …ο Χριστός” και δεν μπορεί να φέρει από μόνος του την ανάπτυξη.

Η συνεισφορά αυτή του κ. Παπαδημούλη δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Γερμανό πρόεδρο, Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος την σχολίασε περιπαικτικά.

Για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το τέλος της λιτότητας και η έναρξη της ανάπτυξης μέσω ενός «New Deal της Ευρώπης» είναι ο σωστός δρόμος.

Παρέμβαση ζήτησε να κάνει ο Άγγλος ευρωσκεπτικιστής, Ντέιβιντ Κόμπερν, για να ρωτήσει τον Έλληνα ευρωβουλευτή αν θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ, για να ανακάμψει.

Στην ερώτηση του Βρετανού ευρωβουλευτή, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Σας ευχαριστώ κύριε Κόμπερν, αλλά αυτή είναι η ατζέντα του κ. Φαράτζ και της κυρίας Λεπέν. Δε θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ και την ευρωζώνη. Θέλουμε λιγότερη ανεργία και περισσότερη ανάπτυξη. Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα προγράμματα της ακροδεξιάς».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.