Quantcast
Παπαδημούλης, Μεϊμαράκης, Παπανδρέου για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στο συνέδριο του ΟΕΕ - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης, Μεϊμαράκης, Παπανδρέου για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στο συνέδριο του ΟΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Τις θέσεις τους για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τους κινδύνους από τον διογκούμενο ευρωσκεπτικισμό κατέθεσαν, συμμετέχοντας σε πάνελ στο 3ο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ,ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας , βουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Παπανδρέου.

Το θέμα του πάνελ, που συντόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ήταν «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση ή Ευρωσκεπτικισμός».

Και οι τρεις χαιρέτησαν την κοινή δήλωση για το μέλλον της Ευρώπης των 21 αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος- που δημοσιεύεται σήμερα – 9 Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης και 74η επέτειος από το τέλος του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο κ. Παπαδημούλης στάθηκε στην ανάγκη για ένα νέο όραμα στην και τη δημιουργία ενός σχεδίου για την αλλαγή της γηραιάς ηπείρου ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα μιας προοδευτικής στροφής στο μείγμα οικονομικής πολιτικής με ισχυρότερο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα είναι καλύτερη στην Ευρώπη, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και αυτών που κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα και αναγνωρίστηκαν από το μεγαλύτερο μέρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Μειμαράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη οι «Βρυξέλλες να έρθουν πιο κοντά στους πολίτες» περιγράφοντας ότι αποτελεί και προσωπικό του στόχο. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι πρέπει η Ευρώπη να αντιληφθεί πώς να ανταγωνιστεί τις άλλες οικονομίες και εάν δεν το πράξει, τότε δεν θα έχουμε το μέλλον που οραματιζόμαστε. Σχετικά με τη συμμετοχή στις επικείμενες ευρωεκλογές εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμμετοχή και υποστήριξε ότι το brexit θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η μάχη για την οικοδόμηση μιας δίκαιης και προοδευτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μία Ευρώπη η οποία πρέπει να αποκτήσει ξανά όραμα. Όπως ανέφερε το διακύβευμα των εκλογέων είναι « Η Ευρώπη να έρθει πιο κοντά στο πολίτη» ώστε να υπάρξει πρόοδος σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.