Quantcast
Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Η ΝΔ έχει χάσει τη μπάλα - Να βγουν να διαφωνήσουν καθαρά με τον Βέμπερ - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Η ΝΔ έχει χάσει τη μπάλα – Να βγουν να διαφωνήσουν καθαρά με τον Βέμπερ

δημοσιεύτηκε:

“Ειδικά για τη ΝΔ κυριολεκτικά έχουν χάσει τη μπάλα. Διότι η μεν ΝΔ τα θεωρεί αντιγραφή του προγράμματος της και μάλιστα καθυστερημένη, ο δε κολλητός τους ο κ. Βέμπερ έβγαλε χθες ανακοίνωση τα μεσάνυχτα και τα καταγγέλλει ως ανεύθυνα. Αυτό δείχνει την υποκρισία και τη διγλωσσία της ΝΔ”, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Η ΝΔ είναι πολύ ενοχλημένη από αυτά τα θετικά μέτρα ακριβώς επειδή δεν είναι προεκλογικά αλλά έχουν ορίζοντα τετραετίας, ακριβώς επειδή στηρίζονται στα υγιή δημόσια οικονομικά που εξασφάλισε η κυβέρνηση Τσίπρα σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία άφησε έλλειμμα 15,1% το 2009 και οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία και ακριβώς επειδή πάνε στους μικρούς και τους μεσαίους και όχι στους λίγους και τους ισχυρούς που είναι οι προνομιακοί υποστηρικτές της ΝΔ. Εγώ από τα χθεσινά μέτρα θέλω κυρίως να εξάρω, όχι τις φοροελαφρύνσεις, το φθηνότερο τιμολόγιο για τη ΔΕΗ, την 13η σύνταξη, αλλά τον ειδικό λογαριασμό όπου μπαίνουν 5,5 δισ. για τα επόμενα τρία χρόνια”, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

“Η ΝΔ να απαντήσει πώς είναι δυνατόν αυτή να ισχυρίζεται ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Τσίπρας είναι θετικά, κομμάτι του προγράμματός της και θα τα ψηφίσει και ο εκλεκτός της για Πρόεδρος της Κομισιόν, αυτός ο υπερδεξιός Γερμανός, ο κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι δεξιότερα ακόμα και από τον Σόιμπλε, να τα καταγγέλλει χθες ως ανεύθυνα. Περιμένω από τη ΝΔ να βγει να διαφωνήσει καθαρά με τον κ. Βέμπερ… Πιστεύω ότι μετά από αυτές τις υποκρισίες και τις διγλωσσίες, είναι πλέον βέβαιο ότι ούτε ο Βέμπερ θα γίνει Πρόεδρος της Κομισιόν και θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να μείνει με την ελπίδα πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απραγματοποίητη, ότι θα γίνει Πρωθυπουργός”.

“Εγώ λέω ότι αυτό το πακέτο θα έχει θετικές επιπτώσεις και στις εκλογές και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση το κάθε κόμμα επιδιώκει να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά δεν έχει εκλογικό χαρακτήρα γιατί πολύ απλά δεν αφορά εφάπαξ μέτρα, αλλά αφορά μέτρα με ορίζοντα τετραετίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.