Quantcast
Παπαστεργίου: Μέσω wallet η αλλαγή τιμολογίου ρεύματος από τον Φεβρουάριο - enikonomia.gr
share

Παπαστεργίου: Μέσω wallet η αλλαγή τιμολογίου ρεύματος από τον Φεβρουάριο

δημοσιεύτηκε:

Για τον τρόπο που θα μπορούν να αλλάζουν οι καταναλωτές τιμολόγιο ενέργειας μέσω του wallet του κινητού τους μίλησε ο  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά “.

«Στα νέα τιμολόγια υπάρχουν και τιμολόγια τα οποία δουλεύουν δυναμικά ανάλογα με τις τιμές που έχουμε κάθε μήνα γιατί η τιμή της ενέργειας αλλάζει κάθε μέρα, κάθε ώρα. Σε κάποια από τα πακέτα μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάζουμε κάθε μήνα κατά το δοκούν εταιρείες ενέργειας αν αυτή η αλλαγή έπρεπε να γίνει με χαρτούρα, φακέλους, επισκέψεις στα καταστήματα στην ουσία θα ήταν σαν να κοροϊδεύαμε τους πολίτες» είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ήδη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δουλεύουμε στη διαδικασία του να μπορεί όλη αυτή η αλλαγή, ακόμη και κάθε μήνα αν θέλουμε, να γίνεται με ένα μήνυμα στο wallet».

Πότε θα ισχύσει αυτό

Στη συνέχεια ρωτήθηκε από πότε θα ισχύσει αυτό. «Από τον Φλεβάρη και μετά. Για παράδειγμα στις 5 Φεβρουαρίου βλέπω ότι οι τιμές της τάδε εταιρείας για τον μήνα Μάρτιο θεωρώ ότι θα είναι καλύτερες, τηλεφωνούμε ή μπαίνουμε στην όποια εταιρεία και λέμε ότι «θέλω να γίνω πελάτης σας» απάντησε.  «Σου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό γιατί το wallet μας είναι ταυτοποιημένο, ότι συμφωνείτε να μεταβείτε από τον πάροχο Α στον πάροχο Β; Πατάς ναι και τελείωσε» συμπλήρωσε.

Για το wallet του κινητού

Επίσης μίλησε εκτενώς για το wallet του κινητού. «Για μένα το πιο συγκλονιστικό είναι το πως πλέον το wallet θα είναι το μέσο με το οποίο θα συνδιαλεγόμαστε με το δημόσιο, να μην χρειάζεται να κατεβάζουμε πιστοποιητικά ακόμα και αν αυτά είναι ψηφιακά. Οποιαδήποτε διαδικασία κάνουμε γράφουμε το παιδί μας στον παιδικό σταθμό και θέλουμε οικογενειακή κατάσταση, βεβαίωση ΑΦΜ, ταυτότητες να μην χρειαζόμαστε τίποτα από όλα αυτά. Δεν θα χρειαζόμαστε τίποτα από όλα αυτά, υπάρχουν στα μητρώα μας, ένα μήνυμα στο κινητό… Επίσης όλες πλέον οι ιδιότητες, είμαι δημοσιογράφος, γιατρός οποιαδήποτε ιδιότητα εμείς ζητάμε πλέον από τους επαγγελματικούς φορείς να μας ανοίξουν τα μητρώα τους για να αρχίσουμε να περνάμε όλες αυτές τις διαδικασίες μέσα ».

Ερωτηθείς πότε θα μπουν στο wallet οι ταυτότητες των στρατιωτικών είπε πως «το θέμα δεν έχει να κάνει με εμάς αλλά με το κατά πόσο είναι ασφαλές τέτοιου είδους στοιχεία να βγαίνουν προς τα έξω. Αυτό το οποίο συζητιέται είναι πιθανά στους ανθρώπους αυτούς να δοθούν και κανονικές πολιτικές ταυτότητες ώστε να μπει η πολιτική ταυτότητα στο wallet. Είναι μια κουβέντα ανοιχτή ».

Επίσης αναφέρθηκε και στα δίκτυα κινητής και σταθερής. «Ένα μεγάλο θέμα το οποίο αντιμετωπίζουμε είναι με τα δίκτυα κινητής και σταθερής. Στη σταθερή είμαστε ακόμα χειρότερα από την κινητή, το καλό είναι ότι πλέον μπαίνει ένας καινούργιος παίκτης και αναπτύσσει δίκτυα χονδρικής κάτι τι οποίο θέλουμε και θεωρούμε ότι αυτό θα πιέσει τον ανταγωνισμό. Το μοντέλο για τη νέα τιμή χονδρικής θα δουλευτεί το επόμενο δίμηνο, θεωρώ πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’24 θα έχουμε καλύτερες και ταχύτητες και καλύτερες τιμές για τον καταναλωτή » τόνισε.

Για τις τιμές στην κινητή τηλεφωνία

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε και για τις τιμές στην κινητή τηλεφωνία. «Εκτός από τα δίκτυα που αναπτύσσουμε εμείς που είναι ένα έργο 700 εκ. το οποίο ήδη έχει υπογραφεί και η μια από τις δύο εταιρείες έχει ξεκινήσει και κατασκευάζει, χθες ανακοινώσαμε και το WiFi για 267 δήμους το οποίο επίσης χρηματοδοτείται είναι κοντά στα 10 εκατομμύρια. Το πιο σημαντικό όμως είναι εκτός από το τι κάνει το κράτος και ο ανταγωνισμός πλέον φαίνεται ότι αρχίζει να δουλεύει ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι μπαίνει ακόμα ένας παίκτης. Μπαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ με τη ΔΕΗ, και αναπτύσσουν ήδη υπέργεια δίκτυα οπτικής ίνας προκειμένου πλέον να δουλέψει καλύτερα ο ανταγωνισμός. Η ΔΕΗ σε πρώτη φάση θα δώσει χονδρική και όχι λιανική στους άλλους παρόχους » σημείωσε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.