Quantcast
Παπαστεργίου στο 3ο Συνέδριο Cyber Greece: Τον επόμενο μήνα νέο ChatBot που θα συνομιλεί με πολίτες στο gov.gr - enikonomia.gr
share

Παπαστεργίου στο 3ο Συνέδριο Cyber Greece: Τον επόμενο μήνα νέο ChatBot που θα συνομιλεί με πολίτες στο gov.gr

δημοσιεύτηκε:

Την δημιουργία ενός νέου ChatBot -πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης- που θα συνομιλεί με πολίτες στο gov.gr προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το βήμα του συνεδρίου Cyber Greece 2023 το οποίο πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά με τίτλο «Al & Cybersecurity: Innovation and Challenges».

Του Θάνου Μωριάτη

Όπως ανέφερε ο υπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου η σύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα συμβάλλει στην άμεση εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών ώστε να μπορούν να λαμβάνουν απαντήσεις αλλά και αποφάσεις σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα επεσήμανε ότι είναι βασικός στόχος η λειτουργία του νέου ChatBot να είναι ενεργή 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα για να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των πολιτών. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη πρέπει να γίνει αρωγός στη δουλειά που κάνουμε» σημείωσε και υπογράμμισε ότι το chatbot έχει ήδη δημιουργηθεί βρίσκεται στο στάδιο των πιλοτικών δοκιμών κι αναμένεται να γίνει διαθέσιμο τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε μάλιστα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να δουλέψει πολύ αποτελεσματικά στον τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αλλά και στην υποστήριξη σημαντικών αναγκών και υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας – όπως η συνταγογράφηση.

Παράλληλα στα νέα βήματα της κυβερνητικής στρατηγικής ως προς τον τομέα της Κυβερνοασφάλειας ο υπουργός τόνισε πως συμπεριλαμβάνεται και ένα νέος ρυθμιστικός φορέας για την Κυβερνοασφάλεια που θα δημιουργηθεί, ο οποίος θα εποπτεύει πέρα από του φορείς του Δημοσίου και αυτούς του ιδιωτικού τομέα, ανοίγοντας την ομπρέλα της Κυβερνοασφάλειας σε όλες τις εγχώριες υποδομές και συστήματα. Πέρα από την ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων ευρωπαϊκών οδηγιών σχετικά με την προστασία από κυβερνοαπειλές στην εθνική νομοθεσία, ο φορέας ενδέχεται να αποκτήσει και ελεγκτικό μηχανισμό, ο οποίος θα πραγματοποιεί ελέγχους και ενδεχομένως να επιβάλλει και πρόστιμα, όπου χρειάζεται. «Θα είναι εκείνος που θα αναλάβει τον σχεδιασμό έλεγχο και τη διευρυμένη ομπρέλα για να κινούμαστε με μια πιο ομογενειοποιημενη στρατηγική για όλους» σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης σε σκέψεις που υπάρχουν για την δημιουργία ενός αντίστοιχου 112, ως ενός μηχανισμού-υπηρεσίας που θα είναι υπεύθυνη για την όσο πιο άμεση και σωστή ενημέρωση των συστημάτων που βρίσκονται υπό απειλή και είναι εκτεθειμένοι σε ψηφιακές επιθέσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.