Quantcast
Παππάς: Έχει συσσωρευτεί χρέος 1 δις ευρώ από τα υπάρχοντα κανάλια - enikonomia.gr
share

Παππάς: Έχει συσσωρευτεί χρέος 1 δις ευρώ από τα υπάρχοντα κανάλια

δημοσιεύτηκε:

Η προκήρυξη για την αδειοδότηση των καναλιών που αναρτήθηκε σήμερα για διαβούλευση, φέρνει το οριστικό σπάσιμο του «φαύλου κύκλου» των υπερχρεωμένων τηλεοπτικών καναλιών, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ενώ μιλώντας ο ίδιος στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ είπε ότι «Με προσωπική ικανοποίηση το λέω ότι σήμερα το πρωί δημοσιεύτηκε στη διαβούλευση η προκήρυξη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Θεωρώ, ότι είναι μια σημαντική στιγμή» για να επισημάνει ότι η προκήρυξη θα μείνει αναρτημένη για μια εβδομάδα και πως η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχθεί παρατηρήσεις για την διεξαγωγή του διαγωνισμού που θα καταθέσουν κόμματα και επαγγελματικοί φορείς. Υπενθύμισε παράλληλα ότι τα προηγούμενα χρόνια οι επιχειρήσεις στον χώρο της τηλεόρασης δεν λειτούργησαν με όρους αγοράς. «Τα υπάρχοντα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες και συσσώρευσαν χρέη 1 δισ. ευρώ» είπε για να υποστηρίξει ότι η εξεταστική επιτροπή οφείλει να ερευνήσει «με ποιους κανόνες νομιμότητας παραβιάστηκε ο κανόνας βιωσιμότητας».

Ο ίδιος δε, απευθύνθηκε στους παλιούς βουλευτές της ΝΔ, υπενθύμισε τον  αντίστοιχο νόμο που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση Καραμανλή και ο κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος για να επισημάνει «Καλώ την ΝΔ να περάσει στην όχθη της δημιουργικής κριτικής για να πάμε μαζί στο νέο τηλεοπτικό τοπίο με βιώσιμα σχήματα». Νωρίτερα, ωστόσο άσκησε κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ λέγοντας «από την μια εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν είναι συνεπής προς το ΔΝΤ και παράλληλα μας εγκαλεί ότι προδίδουμε τις αξίες της αριστεράς. Αυτό είναι αντίφαση. Παράλληλα, κάνει αντιπολίτευση με συμψηφισμούς. Θεωρεί ότι ένα ορεινό οικόπεδο με ΕΝΦΙΑ 4 ευρώ είναι το ίδιο με υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Για την ΝΔ δεν υπάρχει ζήτημα ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε για δεξί του χέρι έναν εξπέρ των Off Shore. Επίσης, η ΝΔ υποστηρίζει ότι όσο ήταν στην κυβέρνηση η οικονομία πήγαινε από το καλό στο καλύτερο και ήρθαμε εμείς και τα γκρεμίσαμε όλα. Όμως, είναι καταστροφή ότι η χώρα είναι πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ; Είναι καταστροφή ότι ξεκίνησαν όλα τα μεγάλα έργα. Ότι έρχεται φορολογικό που κατανέμει τα βάρη σε εισοδήματα άνω των 50 χιλ ευρώ;».

Σε άλλο σημείο κατηγόρησε την αντιπολίτευση να αποσύρει το επιχείρημα περί μονομερών ενεργειών σημειώνοντας «μην χρησιμοποιείτε εξυπνακισμούς. Ας μην βρίσκουν οι εκτός τους καλύτερους δικηγόρους τους στην Ελλάδα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συμφωνήθηκε η ανάγκη για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς επιπρόσθετα μέτρα. Απευθυνόμενος δε προς την ΝΔ είπε «συμφωνούμε με αυτή την λογική ή συμφωνείτε με όσους κλείνουν το μάτι και χρησιμοποιούν την τακτική καθυστερήσεων; Πριν το δημοψήφισμα η κυβέρνηση έκανε αίτημα ολιγοήμερης παράτασης του προγράμματος ώστε να μην πάμε με εκβιασμούς στην κάλπη. Το αίτημα απορρίφθηκε. Πως το αξιολογείτε; Καλώς μας εκβιάσανε; Πώς πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση;» της επόμενης εργάσιμης ημέρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.