Quantcast
Παππάς: «Πλήρη διαφάνεια και αξιοπιστία στις οικονομικές συναλλαγές» - enikonomia.gr
share

Παππάς: «Πλήρη διαφάνεια και αξιοπιστία στις οικονομικές συναλλαγές»

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα θεσμικά εργαλεία ελέγχου, προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες και να εμπεδωθεί καθεστώς πλήρους διαφάνειας και αξιοπιστίας τόσο στο τραπεζικό σύστημα, όσο και στις οικονομικές συναλλαγές επιχειρήσεων με ισχυρότατο πολιτικό και κοινωνικό ρόλο, όπως αυτές των ΜΜΕ» υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος και αφορούσε την παράνομη χορήγηση δανείων σε ζημιογόνες μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις.

«Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι η δανειοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες πρέπει να γίνεται με όρους διαφανείς και συμβατούς με τη βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» αναφέρει ο κ. Παππάς και υπογραμμίζει ότι «αυτός ο κανόνας ισχύει πολύ περισσότερο κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, καθώς οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία έχει δανειστεί και αποπληρώνει με τεράστιες θυσίες ο ελληνικός λαός, ενώ παράλληλα η πραγματική οικονομία και οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας».

Συνεπώς, η διαφάνεια και η τήρηση αξιόπιστων κανόνων τραπεζικής πίστης, που να ισχύουν για όλους και να μην δημιουργούν επισφάλειες, είναι επιβεβλημένη, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειται για επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Με την τρόπο αυτό αποφεύγονται σκιές και υποψίες διαπλοκής, που δηλητηρίασαν επί δεκαετίες και εξακολουθούν να δηλητηριάζουν την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου» προσθέτει ο κ. Παππάς.

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.