Quantcast
Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο - Σπάρτη - enikonomia.gr
share

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη

δημοσιεύτηκε:

«Η παράδοση του Λεύκτρου – Σπάρτη αποτελεί ένα ακόμα βήμα για το αναπτυξιακό σχέδιο της Πελοποννήσου», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης στην τελετή παράδοσης του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στην κυκλοφορία .

Ο κ.Τατούλης επισήμανε ότι «ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη σε συνδυασμό με τις λοιπές οδικές υποδομές που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή, συνιστούν ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδράμοντας αποφασιστικά στην πολιτική προτεραιότητά μας για ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Σήμερα εκπληρώνεται το πολιτικό όραμα που συνδιαμορφώσαμε το 2005 με τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Σουφλιά και τον τότε Υπουργό Άμυνας κ. Λαμπρόπουλο για την προσθήκη του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στον οδικό άξονα Κόρινθο – Καλαμάτα, το οποίο τότε πολλοί είχαν χαρακτηρίσει «όνειρο θερινής νυκτός”. Σταδιακά μετατρέπουμε τη Λακωνία από παραμεθόριο περιοχή που ήταν μέχρι σήμερα, σε δυναμικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας μας»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Μεταξύ άλλων ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο τόνισε ότι: «Αυτό ήταν έτοιμο στο 95% εδώ και δύο χρόνια και ότι θα είχε παραδοθεί στην  κυκλοφορία αν η τότε Κυβέρνηση είχε εφαρμόσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτή ακριβώς την απόφαση υλοποίησε η σημερινή Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση απειλούσε με εξεταστική επιτροπή την Κυβέρνηση αν την εφάρμοζε, ενώ τώρα την εμφανίζει ως το αποτέλεσμα «σκληρής διαπραγμάτευσης».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απ’ την άλλη πλευρά, αντιτασσόμενη σταθερά στο κίνημα «δεν πληρώνω» εξασφάλισε την οικονομική ευρωστία της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας, γεγονός που κατάστησε εφικτή τη συνέχιση των εργασιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ευελπιστούμε ότι πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθεί η περιμετρική της Καλαμάτας και η συνδετήρια της Μεγαλόπολης ώστε να ολοκληρωθεί στο σύνολό του ο οδικός άξονας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί και το τμήμα Σκούρα – Πυρρί που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε να δώσουμε νέα αναπτυξιακή πνοή στη νότια Λακωνία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.