Quantcast
Παράταση στις προθεσμίες διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων - enikonomia.gr
share

Παράταση στις προθεσμίες διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνονται για 50 ημέρες οι προθεσμίες διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων ανωνύμων εταιρειών, ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης για το έτος 2021 , όπως αναφέρεται σε νέα τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
Παράλληλα επισημαίνεται ότι η παράταση αυτή δίνεται για να διευκολυνθούν εκτάκτως οι επαγγελματίες φοροτεχνικοί στο έργο τους που έχει πρόσκαιρα επιβαρυνθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά και λόγω της ταυτόχρονης λήξης των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων, όπως αναφέρεται σε αιτιολογική έκθεση.
Ακολουθεί η προτεινόμενη διάταξη
Άρθρο 8 : Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων νομικών προσώπων για το έτος 2021
Για το έτος 2021 η προθεσμία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α’ 104), του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) και του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 (Α’ 91) παρατείνεται για πενήντα (50) ημερολογιακές ημέρες. Προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. παρατείνονται αναλόγως.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.