Quantcast
Παρατείνεται έως τον Οκτώβριο η ένταξη του επικουρικού των Σωμάτων Ασφαλείας στο ΕΤΑΑ - enikonomia.gr
share

Παρατείνεται έως τον Οκτώβριο η ένταξη του επικουρικού των Σωμάτων Ασφαλείας στο ΕΤΑΑ

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου η ένταξη του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.).

Την κυβερνητική απόφαση για παράταση της προθεσμίας, ανακοίνωσαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς.

Στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση θα συνεχίσει το διάλογο με τις Ομοσπονδίες των ενστόλων, ώστε να προωθηθεί η κατάργηση αυτής της νομοθετικής ρύθμισης.

Σύμφωνα με το άρθρο 220 του νόμου 4281/2014 για τα ασφαλιστικά Ταμεία των αστυνομικών «από την 1.1.2015 οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (T.E.A.Π.Ι.Ε.Ν.) εντάσσονταν υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.)».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του δείκτη βιωσιμότητας στις εφάπαξ παροχές των αστυνομικών, η οποία, εάν εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε σε μειώσεις τους από 30% έως 80%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.