Quantcast
Παρέμβαση Ξυδάκη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Ξυδάκη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

«Δύο μεγάλα ζητήματα δοκιμάζουν την ενότητα και τη συνοχή της ΕΕ: η προσφυγική κρίση και το ζήτημα της ασφάλειας. Ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε ώστε η ΕΕ να βρει τους τρόπους να διεξέλθει ενωμένη και αποτελεσματικά τη διπλή αυτή δοκιμασία» τόνισε στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Νίκος Ξυδάκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία σημειώνοντας πως «ο Πρωθυπουργός βρίσκεται από σήμερα στην Τουρκία για συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέχεια των εντατικών προσπαθειών που έχει καταβάλει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Προεδρία και το Συμβούλιο για ένα πλαίσιο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για έλεγχο της προσφυγικής κρίσης, αλλά και για μια ουσιαστική παρέμβαση της Ευρώπης εν όλω στη κρίση της Μέσης Ανατολής, η οποία κρίση εξάγεται πλέον πάνω στο σώμα της Ευρώπης».

«Έχουμε να περιμένουμε πολλά από την εξέλιξη αυτών των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών συζητήσεων σε επίπεδο Κορυφής, προετοιμάζοντας ένα ασφαλές πλαίσιο για τη Σύνοδο Κορυφής με τη συμμετοχή της Τουρκίας που προγραμματίζεται για το τέλος του μήνα» τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.