Quantcast
Παρέμβαση Μ. Βαρβιτσιώτη για το Ταμείο Αρωγής του Λ.Σ. - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Μ. Βαρβιτσιώτη για το Ταμείο Αρωγής του Λ.Σ.

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση για τη ρήτρα του αξιόμαχου που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Ταμείου Αρωγής του Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ) πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με σχετική επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στην επιστολή του, καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία εκπονήθηκε για τους σκοπούς εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου του ν.4281/2014 και συνιστά απόρροια ειδικής αναλογιστικής μελέτης. Η μελέτη, όπως αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταδεικνύει με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο την υγιή και βιώσιμη οικονομική κατάσταση του Τ.Α.Λ.Σ., «το οποίο στην 60χρονη λειτουργία του ουδέποτε επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό ή τρίτους».

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι η πρόταση συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη εύρυθμη λειτουργία ενός εκ των πλέον ευαίσθητων φορέων της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όπως του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί για την ασφάλεια στη θάλασσα και τα θαλάσσια σύνορα της Χώρας και την υποστήριξη της ελληνικής εμπορικής μας ναυτιλίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.