Quantcast
Παρέμβαση Πανούση για την εγκύκλιο που αφορά στους μετανάστες - enikonomia.gr
share

Παρέμβαση Πανούση για την εγκύκλιο που αφορά στους μετανάστες

δημοσιεύτηκε:

«Φως» στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με την εγκύκλιο που ουσιαστικά ανοιγει το δρόμο για ελεύθερη είσοδο των μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα ρίξει με έκτακτη συνέντευξη τύπου  που παραχωρεί σε λίγη ώρα ο  αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Στην ουσία  δίνεται εντολή να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού.
Παράλληλα εκείνοι που τώρα εισέρχονται δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παίρνουν έγγραφο με τη δυνατότητα παραμονής για 30 ημέρες στη ώρα.

Μάλιστα σε περίπτωση νέας σύλληψής τους οι άνθρωποι αυτοί θα παίρνουν νέο έγγραφο για εξάμηνη παραμονή.

Το έγγραφο διέρρευσε την Τρίτη το βράδυ και προκάλεσε πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ενώ και οι συνοριοφύλακες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν φόβους για κύματα μεταναστών που θα περάσουν τα σύνορα.

Σήμερα  ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Πανούσης, άφησε αιχμές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας λέγοντας ότι: «Για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ούτε του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολτικής. Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα” είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Πανούσης, κατά τη δήλωσή του, δεν γνώριζε για την εγκύκλιο και φωτογραφίζει συγκεκριμένους αξιωματικούς που εξέδωσαν αυτή την εγκύκλιο. Αλλωστε, και χθες από το υπουργείο μιλούσαν για οργανωμένη προβοκάτσια.

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή  υποστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε  ότι το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο υπουργός και έχει ανακληθεί. Επί του περιεχομένου ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική όταν το αποφασίσει η ίδια.

Πρόσθεσε ότι επί της ουσίας της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας θα αποφασίσουν σήμερα Τετάρτη οι κ. Πανούσης και Χριστοδουλοπούλου.

«Την μεταναστευτική πολιτική της χώρας την καθορίζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της κυβέρνησης «να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.