Quantcast
Παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Δημοσθένη Δασκαλάκη - enikonomia.gr
share

Παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Δημοσθένη Δασκαλάκη

δημοσιεύτηκε:

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στη Στοά του Βιβλίου, οδός Πεσματζόγλου αριθμός 5 (Αίθουσα Υπογείου) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Δημοσθένη Δασκαλάκη: Greek Labour Relations in Transition in a Global Context (Απόδοση του τίτλου στα ελληνικά: «Οι ελληνικές εργασιακές σχέσεις σε μετάβαση μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον»).

Το Βιβλίο εκδόθηκε από τον γνωστό Εκδοτικό Οίκο Peter Lang (Frankfurt am Main – Bern – Bruxelles – New York – Oxford – Warszawa – Wien) στην Επιστημονική Σειρά Academic Research: “Labour, Education & Society” με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ηans Böckler.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κύριοι:

Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει διατελέσει, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.), Πρόεδρος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ), Υπουργός Εργασίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα και Ευρωβουλευτής.

Νικήτας Αλιπράντης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, πρ. Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ανδρέας Λύτρας, Καθηγητής και πρ. Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Την παρουσίαση και συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κ. Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνοπτική περιγραφή του βιβλίου:

Το βιβλίο εξετάζει τις ελληνικές εργασιακές σχέσεις μέσα στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και σε διαφορετικές περιόδους. Συνδυάζει κοινωνιολογικές, θεσμικές, πολιτικές και κοινωνικές όψεις, διαπραγματεύεται τις εργασιακές σχέσεις από το καθεστώς ακραίου κρατισμού, το οποίο επικρατούσε μέχρι και τη δεκαετία του ’80, μέχρι τις πολιτικές οι οποίες ασκήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1990 και οι οποίες έτειναν προς τον εκσυγχρονισμό και τον δημοκρατικό νεοκορπορατισμό. Τέλος, αναλύει τη δραματική ανατροπή τόσο του θεσμικού όσο και του πραγματικού ισοζυγίου και ισορροπίας στην αγορά εργασίας μετά την σύναψη των μνημονίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και τη μεγάλη ύφεση που σημειώθηκε μετά το 2010.

Στοιχεία για το συγγραφέα:

Ο κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ενώ έχει αναλάβει κατά το παρελθόν επανειλημμένα δημόσιες θέσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.