Quantcast
Πάσχα: Όλο το 24ωρο οι έλεγχοι στα σημεία εξόδου - Πόσοι έκαναν αναστροφή στα διόδια - enikonomia.gr
share

Πάσχα: Όλο το 24ωρο οι έλεγχοι στα σημεία εξόδου – Πόσοι έκαναν αναστροφή στα διόδια

δημοσιεύτηκε:

Κορυφώνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι, ενόψει του Πάσχα, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των μετακινήσεων εκτός νομού. Οι έλεγχοι στα διόδια των εθνικών οδών και τους παραδρόμους τους, σε ΚΤΕΛ και λιμάνια είναι αυστηροί και όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλη περιφέρεια.
“Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλο το 24ωρο γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα σημεία εξόδου, ενόψει του Πάσχα. Και οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ διασταυρώνονται όλα τα έγγραφα που επιδεικνύονται στους αστυνομικούς”, τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο (από τις 6:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου), από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου, στην Ελευσίνα, εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις, ενώ οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω.
Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 17.567 οχήματα, ενώ εισήλθαν 16.651 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις, ενώ έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται
-Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
-Μετακίνηση για λόγους υγείας προς δημόσια δομή υγείας και αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης
-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
-Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα δύο έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και, β) άδεια ταφής.
-Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.
Δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία. Συγκεκριμένα, όπως είπε, δεν θα μπορεί ο επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του για να μεταβεί στο χωριό ή εκτός περιφερειακής ενότητας και να επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, επιδεικνύοντας το Ε1. Ακόμη, η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων δεν επιτρέπεται από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.