Quantcast
Πάσχα: Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα - Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά και ποιες Κυριακές ανοιχτά - enikonomia.gr
share

Πάσχα: Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα – Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά και ποιες Κυριακές ανοιχτά

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες θα ισχύσει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα.

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση του  ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι το εξής:

  • Πέμπτη 25 Απριλίου: από τις 9 π.μ μέχρι τις 9μμ
  • Κυριακή 28 Απριλίου: από τις 11 π.μ μέχρι τις 4μμ.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Πέμπτη το ωράριο προτείνεται είναι συνεχές 9 π.μ μέχρι τις 9μμ, την Μεγάλη Παρασκευή από τη 1μμ μέχρι τις 7 μμ και το

  • Μεγάλο Σάββατο: από τις 9 π.μ μέχρι τις 3μμ.

Κλειστά θα είναι την  Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα. Σημειώνεται δε πως την Τρίτη θα είναι κλειστά  τα καταστήματα λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Τι ισχύει για την Θεσσαλονίκη

Παράλληλα επισημαίνεται πως τα καταστήματα της συμπρωτεύουσας  θα λειτουργήσουν από τις 10π.μ μέχρι τις 9μμ , ενώ το Σάββατο 27 του μηνός θα είναι ανοιχτά από τις 10π.μ μέχρι τις 6μμ, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο πόλης (ΕΣΘ).

Την Κυριακή των Βαΐων στις 28 Απριλίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ μέχρι τις 6 μμ.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.,  ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τη  1μ.μ.  μέχρι τις 7 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 4μ.μ.

Επίσης σημειώνεται πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαΐου,  ύστερα από απόφαση  της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται πως η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατέθηκε για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.