Quantcast
ΠΑΣΟΚ: Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ Δούκα και Ανδρουλάκη - Η ημερομηνία των εκλογών και ο... Μαραθώνιος - enikonomia.gr
share

ΠΑΣΟΚ: Βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ Δούκα και Ανδρουλάκη – Η ημερομηνία των εκλογών και ο… Μαραθώνιος

δημοσιεύτηκε:

Σε καζάνι που βράζει και κανείς δεν ξέρει πότε θα εκραγεί έχει μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τα τελευταία 24ωρα, με τον Χάρη Δούκα να προτείνει εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν σκληρή, με κύκλους του ΠΑΣΟΚ να στέλνουν το μήνυμα προς τον Δήμαρχο Αθηναίων ότι η «βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», σημειώνοντας πως θα έπρεπε να περιμένει την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για να καταθέσει τις προτάσεις του και κάνοντας λόγο για άγνοια του Χάρη Δούκα, καθώς στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων σήκωσε το γάντι, και απάντησε στο ίδιο ύφος.  «Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», αναφέρει  το επιτελείο του Χάρη Δούκα, απαντώντας στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι πυρετώδεις και πλέον η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος στις 30 Ιουνίου, που θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη, γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη.

Χάρης Δούκας: Ζητά κάλπες για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου

Το μεσημέρι της Τρίτης 25/6 ο Χάρης Δούκας με κείμενο που απεστάλη στον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ζητά κάλπες για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Το κείμενο του Χάρη Δούκα:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις.

Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

1. Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
2. Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
3. Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα».

Κύκλοι ΠΑΣΟΚ σε Δούκα: Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα» απαντούν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη στον Χάρη Δούκα, μετά την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων να στηθούν κάλπες για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν τα εξής: «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη.

Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Η απάντηση του επιτελείου του Δημάρχου Αθηναίων

«Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», απάντησε μέσα σε λίγα λεπτά το επιτελείο του Δημάρχου Αθηναίων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.