Quantcast
Πειραιώς: Στο διεθνή δείκτη αξιολόγησης Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets - enikonomia.gr
share

Πειραιώς: Στο διεθνή δείκτη αξιολόγησης Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets

δημοσιεύτηκε:

Στον διεθνή δείκτη αξιολόγησης εταιρικής αειφορίας, Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets, εντάχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Tράπεζα Πειραιώς.

Η Tράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία που εντάχθηκε στον εν λόγω δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει το 10% των καλύτερων εταιρειών, με βάση τις επιδόσεις εταιρικής αειφορίας, από τις 800 μεγαλύτερες εταιρείες στις χώρες των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Η ένταξη της Τράπεζας στον Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets έγινε μετά από αξιολόγηση από τη RobecoSAM Corporate Sustainability Assessment.

Σε σχέση με το 2014, η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ  αξιολογήθηκε υψηλότερα με βάση τα κριτήρια που αφορούν την κοινωνική διάσταση των δραστηριοτήτων της, όπως μεταξύ άλλων, η στήριξη των τοπικών κοινοτήτων στην περιφέρεια της Ελλάδας μέσω του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Στην τελική αξιολόγηση συνέβαλε επίσης θετικά η συμβολή της Τράπεζας στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, καθώς και η ομαλή ενσωμάτωση στον Οργανισμό του Ανθρώπινου Δυναμικού που προήλθε από τις συγχωνεύσεις των ετών 2012-2014 κάτι που επετεύχθη μέσω σειράς εξειδικευμένων προγραμμάτων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.