Quantcast
Πειραιώς: Τι προβλέπει το σχέδιο για την ΕΒΖ - enikonomia.gr
share

Πειραιώς: Τι προβλέπει το σχέδιο για την ΕΒΖ

δημοσιεύτηκε:

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι  ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Λάντζας, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και οι Σύμβουλοι κ.κ. Κρίτων Τσικλιάς, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Πέτρος Γεμιντζής, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

Η εταιρεία με νεότερη ανακοίνωσή της θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ. σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν το σχέδιο που ενέκρινε η Τράπεζα Πειραιώς για την ΕΒΖ  προβλέπει για τα δάνεια ύψους 150 εκατ. ευρώ τα εξής:

1. Ένα μέρος των συνολικών οφειλών, περί τα 50 εκατ. ευρώ, θα διαγραφεί. Αυτή η διαγραφή θα γίνει σε βάθος χρόνου και υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα εξυπηρετήσει το υπόλοιπο μέρος των οφειλών που ρυθμίζονται.

2. Αντίστοιχο ποσό, ύψους 50 εκατ. ευρώ, θα ρυθμιστεί σε βάθος 10ετίας με 2ετή περίοδο χάριτος.

3. Την ίδια στιγμή μεταβιβάζονται στην Τράπεζα περιουσιακά στοιχεία της EΒΖ (μεταξύ των οποίων και τα δύο εργοστάσια στη Σερβία) αξίας 50 εκατ. ευρώ τα οποία η τράπεζα θα τα εκποιήσει.

Σε ότι αφορά τη χορήγηση νέου δανείου για κεφάλαιο κίνησης τελικά η EΒΖ θα λάβει 12 εκατ. ευρώ και όχι 15 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το business plan της διοίκησης της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική απόκλιση μεταξύ των δύο σχεδίων.

Με βάση το τελικό σχέδιο αυτά τα 12 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 3 δόσεις με την πρώτη δόση ύψους 5 εκατ. ευρώ να καταβάλλεται, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περί τα τέλη Απριλίου. Το δεύτερο πακέτο, ύψους 4 εκατ. ευρώ θα δοθεί σε βάθος 3-4 μηνών ενώ τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν περί τα τέλη Αυγούστου.

 

  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.