Quantcast
Πελώνη για AstraZeneca: Προσβλητική η αναφορά σε "ξεστοκάρισμα" - Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων - enikonomia.gr
share

Πελώνη για AstraZeneca: Προσβλητική η αναφορά σε “ξεστοκάρισμα” – Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων

δημοσιεύτηκε:

Τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για το ξεστοκάρισμα των εμβολίων της AstraZeneca σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε: “Εξακολουθούμε να θεωρούμε αυτήν τη φρασεολογία προσβλητική. Προσβλητική για τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών των οποίων τις αποφάσεις και τις συστάσεις ακολουθεί η κυβέρνηση εξαρχής. Προσβλητική για όλους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν, για όλους τους πολίτες που έδωσαν την μάχη και δίνουν κατά της πανδημίας. Και θα ήθελα να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα, να θυμόμαστε πού ήμασταν πέρυσι, πού ήμασταν δύο μήνες πριν και ότι αυτή η καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα, είναι και μια κατάκτηση όλων μας. Είναι μια κατάκτηση όλων όσοι έδωσαν τη μάχη, όλων των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται”.
Σε ερώτηση πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στο άνοιγμα της συζήτησης για να ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων και πότε αναμένεται να καταθέσει την πρόταση της, τη εισήγηση της η επιτροπή βιοηθικής στην κυβέρνηση απάντησε τα εξής: “Η πρόταση της επιτροπής βιοηθικής αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα την λάβει, θα τη μελετήσει ,θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα την υγεία των πολιτών, τις ελευθερίες τους, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους και επαναλαμβάνω με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.