Quantcast
Πελώνη για self test: Πώς θα γίνει η διάθεσή τους στην Αττική - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πελώνη για self test: Πώς θα γίνει η διάθεσή τους στην Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Θα υπάρξει μια λίστα με φαρμακεία στην Αττική για τη διάθεση των self test στους πολίτες”, όπως γνωστοποίησε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν τα self test θα συνεχίσουν να δίνονται από τα φαρμακεία, απάντησε τα εξής: “Βεβαίως θα συνεχίσουν. Υπήρξε χθες και σχετική απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Θα συνεχίσει τη δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες δικαιούχων και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Από αυτό εξαιρείται η Αχαΐα. Εκεί η διάθεση θα γίνει μέσω των σούπερ μάρκετ, όπως είχαμε πει. Και θα υπάρξει μια λίστα με φαρμακεία στην Αττική,  που θα τα διαθέτουν εφόσον ο Σύλλογος της Αττικής επιμείνει στη στάση του αυτή”.
Ερωτώμενη εάν και τον χειμώνα μπορούν να επανέλθουν τα self test και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που τα έπαιρναν μέχρι τώρα και εάν θα είναι ίδια η διαδικασία, απάντησε: “Ελπίζω ότι όσο θα προχωρεί ο εμβολιασμός, τα self test θα καθίστανται λιγότερο αναγκαία. Σας θυμίζω ότι ήταν ένα μέτρο που εισήχθη τον Απρίλιο και αρχικά είχαμε πει για δύο μήνες, προκειμένου να επανέλθουμε στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα με ασφάλεια και για καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Νομίζω ότι έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά τους και βοήθησαν πολύ να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε σήμερα. Είμαστε σίγουρα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, εφόσον χρειαστεί σε συγκεκριμένες ομάδες, προφανώς θα αξιολογηθεί”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.