Quantcast
Πελώνη: Θα παραμείνουν τα πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους - Τι είπε για τις μάσκες - enikonomia.gr
share

Πελώνη: Θα παραμείνουν τα πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους – Τι είπε για τις μάσκες

δημοσιεύτηκε:

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και στο πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της, «ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που καταγραφόταν τις τελευταίες εβδομάδες» και πρόσθεσε ότι «η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα σε ολόκληρη την Ευρώπη προκαλεί προβληματισμό». Η κα Πελώνη υπενθύμισε ότι από σήμερα οι μετακινήσεις των ενηλίκων προς τα νησιά γίνονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους, με πιστοποιητικό νόσησης για όσους έχουν περάσει κορονοϊό και με rapid ή μοριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους.
Όπως είπε η κα Πελώνη, «αποτελεσματική απάντηση στη νέα μετάλλαξη είναι μόνο ο εμβολιασμός», ενώ συμπλήρωσε ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο». Η ίδια τόνισε ακόμη ότι «το εμβόλιο σώζει ζωές» και πως «τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους».
Σε ερώτηση σχετικά με τους ελέγχους και το κλίμα χαλάρωσης που φαίνεται να επικρατεί στο κομμάτι της διασκέδασης από νεότερες ηλικίες και αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος απάντησε ότι «από τον πρώτο μήνα της πανδημίας η κυβέρνηση καλεί σε εγρήγορση και όχι σε εφησυχασμό. Το έχουμε κάνει σε όλες τις φάσεις της πανδημίας και σε περιόδους έξαρσης και σε εκείνες της ύφεσης. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους, μεγάλη προσοχή, ενίσχυση του εμβολιασμού και πολύς συχνός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος».
Αναφορικά με το εάν και κατά πόσο ένα τέταρτο κύμα «χτυπήσει» τους ανεμβολίαστους και όχι την οικονομία, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η κα Πελώνη είπε ότι «από το πλέγμα των τελευταίων μέτρων το μήνυμα είναι ότι πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα συνεχίσουν να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους. Είναι σαφές ότι ο υγειονομικός κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και πολύ περισσότερο οι ανεμβολίαστοι”.


Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι «να θυμίσω ότι δεν έχουμε απαλλαγεί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχουν συναθροίσεις και έντονος συγχρωστισμός. Θα συνεχίσουμε τους εντατικούς ελέγχους. Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τα δεδομένα».
Σε άλλο σημείο η Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν πρέπει να πάμε σε νέο lockdown γιατί δεν υπάρχουν λεφτά, είπε ότι «αυτό που είπε είναι αυτό που απευχόμαστε όλοι, δηλ. μια νέα μεγάλη έξαρση και να χρειαστεί να λάβουμε νέα περιοριστικά μέτρα. Γι’ αυτό επιμένουμε στον εμβολιασμό και τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο ειδικά για τους ανεμβολίαστους. Όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας το ταχύτερο δυνατόν ώστε να ανοίξουμε την κοινωνία και την οικονομία με ασφάλεια. Δεν είναι στόχος μας να μείνουμε για πάντα κλειστοί. Δεν μπορεί η κοινωνία και η οικονομία να μείνουν κλειστές και δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με δυσπιστία την κατάσταση και ενώ βλέπει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων να κρατά πίσω την κοινωνία».

Πάνω από 100 χιλιάδες τα ραντεβού για τους 18 – 25 ετών
Την ίδια ώρα, συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί την κυβέρνηση για την συμμετοχή των νέων στον εμβολιασμό μετά και το freedom pass που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. “Την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί περί τα 150 χιλιάδες επιπλέον ραντεβού σε σχέση με αυτά που ήταν προγραμματισμένα. Από την πληροφόρηση που έχω λίγο πάνω από τις 100 χιλιάδες αφορούν την ηλικιακή ομάδα 18 έως 25 ετών” είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.