Quantcast
Περιμένουν τα υδροπλάνα στους Παξούς - enikonomia.gr
share

Περιμένουν τα υδροπλάνα στους Παξούς

δημοσιεύτηκε:

Την επίσημη αδειοδότηση του υδατοδρομίου Παξών αναμένει η δημοτική αρχή, προκείμενου να ξεκινήσει η λειτουργία του δικτύου υδατοδρομίου Κέρκυρας – Παξών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, «προ μηνών κλιμάκιο του αρμοδίου υπουργείου, με εκπροσώπους της πολιτικής αεροπορίας, επισκέφθηκε τους Παξούς και έκανε επιτόπιο έλεγχο του επικείμενου αεροσταθμού και του θαλάσσιου χώρου των Παξών, αλλά ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως η αδειοδότηση του υδατοδρομίου.

Εξάλλου, προσφάτως το δημοτικό συμβούλιο Παξών έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη λειτουργία του υδατοδρομίου, με την οποία διαβεβαίωνε το αρμόδιο υπουργείο, ότι δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι ή αντιδράσεις εκ μέρους των κατοίκων ώστε να μην γίνει το υδατοδρόμιο. «Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τα υδροπλάνα στους Παξούς. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και στην αύξηση του τουρισμού, αλλά και στην μετακίνηση των μονίμων κατοίκων των νησιών μας. Αναμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία την επίσημη αδειοδότηση» ανέφερε μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος.

Την ίδια ώρα σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Γενική Γραμματέας επί θεμάτων υποδομών μεταφορών και δικτύων Π. Πέρκα, επισήμανε ότι οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών είναι “ώριμες” και αναμένεται στα τέλη του Αυγούστου να ξεκινήσει το πρώτο δίκτυο. «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο, το Ιόνιο και ειδικά η Κέρκυρα και οι Παξοί θα είναι τα πρώτα μέρη στη χώρα, που θα πετάξει υδροπλάνο. Ως υπουργείο έχουμε φροντίσει για το κομμάτι της αδειοδότησης. Θα τολμούσα να πω ότι ακόμη κι εφέτος το καλοκαίρι, τέλη Αυγούστου, θα πετάξει το πρώτο υδροπλάνο» είπε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Πέρκα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.