Quantcast
Περισσότεροι από 135 εκθέτες συμμετέχουν στη φετινή 24η KAVALA EXPO 2016 - enikonomia.gr
share

Περισσότεροι από 135 εκθέτες συμμετέχουν στη φετινή 24η KAVALA EXPO 2016

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα υπογράμμισε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, η οποία εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, εγκαινίασε χθες βράδυ την 24ης KAVALAEXPO 2016 που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη.

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, είπε, ότι “ερχόμαστε από το παρελθόν κουβαλώντας δανεικά, τα οποία έπρεπε κάποια στιγμή να πληρώσουμε” και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για την παροχή υπηρεσιών και οικονομική στήριξης των επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας”.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης, στην ομιλία του περίγραψε τη δύσκολη πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις λέγοντας «η επιχειρηματική κοινότητα καλείται να ανταπεξέλθει σε αυτή την κρίση και να οδηγήσει τη χώρα σε νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα». Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα «καθώς αποτελεί τη μοναδική πηγή πλούτου και ανάπτυξης για τη χώρα και δημιουργίας νέων θέσεων”, ενώ εκτίμησε ότι “μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει και νέο κύμα λουκέτων στην αγορά”. Συμπλήρωσε ότι μόνο μέσα στο 2016 διαγράφτηκαν από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο 33,5% περισσότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2015 και έκλεισαν 25.000 επιχειρήσεις συγκριτικά με τις 6.000 που έκλεισαν την περσινή χρονιά, ενώ φέτος συγκριτικά με πέρυσι έγιναν 10,4% λιγότερες εγγραφές επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Τέλος, ο κ. Τσατσούλης έκανε ειδική αναφορά στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες στη Θάσου μετά το πλήγμα που υπέστησαν από την μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου μήνα ζητώντας να υπάρξει ειδική ρύθμιση γι’ αυτούς, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και μείωση του ΦΠΑ, δυο θέματα τα οποία συζήτησε και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 135 εκθέτες συμμετέχουν φέτος στην έκθεση, όπου παρουσιάζονται προϊόντα, υπηρεσίες και ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Για μια ακόμα χρονιά, επιχειρηματικές και εμπορικές αποστολές από χώρες της Βαλκανικής, την Τουρκία και την Κύπρο συμμετέχουν στην KAVALAEXPO 2016, δίνοντας στην μακροβιότερη επιχειρηματική και εμπορική έκθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ένα διεθνή χαρακτήρα και βαλκανικό προσανατολισμό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.