Quantcast
Πέτσας: Αύξηση στον κατώτατο μισθό και το 2020 - Τι είπε για τον Σαμαρά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Αύξηση στον κατώτατο μισθό και το 2020 – Τι είπε για τον Σαμαρά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Το νέο ασφαλιστικό, που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα έχει μόνο θετικά μέτρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στον ΑΝΤ1. Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι να εναρμονιστεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ και συμπλήρωσε πως τα θετικά μέτρα δεν θα αφορούν μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους οι οποίοι πλέον θα μπορούν να προσδοκούν μια αξιοπρεπή σύνταξη μέσω των εισφορών τους.

Σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η αύξησή του. Οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο, ενώ τόνισε πως ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και μέσα στο 2020. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει στο επίπεδο των 700 ευρώ μέσα σε μια τριετία.

Ερωτηθείς για τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και τη μη πρόσκληση της Ελλάδας, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός τόσο στη συνομιλία του με την κυρία Μέρκελ, όσο και στις επιστολές του προς άλλους ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή και θα κάνει ό,τι πρέπει για να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο ίδιος εκτίμησε πως η μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, σχετίζεται και με το γεγονός ότι η οικοδέσποινα Γερμανία δεν ήθελε να ανοίξει το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων στην τρέχουσα συγκυρία. Όπως είπε, ερωτηθείς σχετικά, στην περίπτωση που ο Χαφτάρ υπερισχύσει ή μπει στην πολιτική εξίσωση της επόμενης ημέρας στη Λιβύη, θα ακυρώσει τις συμφωνίες με την Άγκυρα και θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος συζητήσεων για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών και με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει το 2010.

Σε ότι αφορά τις προκλήσεις της Άγκυρας και τις απειλές ότι θα στείλει γεωτρύπανο νότια της Κρήτης, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν θα δεχθούμε καμιά παραβίαση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι ο Ερντογάν είναι προκλητικός δεν σημαίνει ότι είναι και ισχυρός.

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, τόνισε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε σε δυο άξονες. Αφενός να υπάρχει Δικαιοσύνη με τη μέγιστη δυνατή αναλογικότητα και αφετέρου να μπορεί να υπάρξει κυβερνησιμότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν η ΝΔ δεν ήταν αυτοδύναμη στις προηγούμενες εκλογές, δεν θα μπορούσε να τρέξει με την ίδια αποτελεσματικότητα τα θέματα που έτρεξε το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επιλογή έχει πολλούς συμβολισμούς και σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας και μέσα από τη ΝΔ και σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν θα δώσει το «παρών» στη ψηφοφορία, απάντησε ότι ο κ. Σαμαράς είχε ενημερώσει για το ταξίδι του πριν από την επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου και μάλιστα σε συνέντευξή του δήλωσε πως αν δεν απουσίαζε θα ψήφιζε την πρόταση της ΝΔ, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν ξεκάθαρος στο ότι συμφωνεί με την πρόταση Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Όπως τόνισε η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει μια σειρά παρεμβάσεων που ξεμπλοκάρουν σημαντικά έργα και ότι μπορεί η βιομηχανική παραγωγή να υποχώρησε κατά 8%, αλλά άλλοι σημαντικοί δείκτες κινούνται ανοδικά και όλοι οι δείκτες για το οικονομικό κλίμα και τις προσδοκίες κινούνται προς τα πάνω. Επίσης η ανάπτυξη θα κινηθεί υψηλότερα των προσδοκιών τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: ΑΝΤ1


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.