Quantcast
Πέτσας: Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες” ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σχετικά με το αν θα μπορεί κανείς να μετακινηθεί σε προορισμό που έχει σπίτι ή σε κάποιον τουριστικό, αν επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, είπε πως “δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση σε αυτό ερώτημα”. Ωστόσο τόνισε ότι, “επειδή πλησιάζουμε και στις ημέρες του ανοίγματος του τουρισμού, στις 14 Μαΐου και το Πάσχα πέφτει αργά, είναι αρχές Μαΐου, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν θα υπάρχουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις για τους Έλληνες πολίτες, όταν θα επιτρέπονται οι αφίξεις στο εσωτερικό από το εξωτερικό “. Μεταξύ άλλων είπε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό φέτος από το περσινό. ” Όπως έχει πει και η κυβέρνηση και η εκπρόσωπος και ο υπουργός Επικρατείας τις τελευταίες ημέρες, είναι σαφές ότι η πρόθεση μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα φέτος διαφορετικό από το περσινό, αλλά όχι όμως όπως το προπέρσινο. Δηλαδή θα εξακολουθούμε να έχουμε κανόνες αλλά η πρόθεση μας είναι μέσα από το σταδιακό άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων κάποια στιγμή να αρθούν και οι απαγορεύσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αν αυτό θα γίνει τελικά, θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, κρατούμε προς το παρόν ότι ο δείκτης θετικότητας στα τεστ πέφτει, φαίνεται μια σταθεροποίηση και μείωση σε περιοχές όπως για παράδειγμα η Αττική. Και φαίνεται ότι εάν πάμε όπως ήμασταν αυτή την εβδομάδα, τότε θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση για να παρθούν αποφάσεις με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών”.
Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις
Όσον αφορά στο εάν ενδέχεται να επιτραπούν από την επόμενη εβδομάδα οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές είπε τα εξής “οι μετακινήσεις σε έναν βαθμό και με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και με των άλλων δραστηριοτήτων  έχουν γίνει πολύ πιο απλές και εύκολες και οι διαδημοτικές. Αυτές οι οποίες εξακολουθούν να είναι πολύ αυστηρές είναι οι διαπεριφερειακές. Άρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει πώς θα είναι το τοπίο. Σιγά σιγά πάμε σε ανοίγματα αλλά όμως με προσοχή, σταδιακά “, συμπλήρωσε.
Για τα Self test σε εργαζόμενους
“Προχωρούν πολύ γρήγορα στα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής για τη διάθεση τεστ και σε άλλες εργασιακές ομάδες”, απάντησε κληθείς να εκτιμήσει την πορεία όσων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα και εκτίμησε πως “σιγά σιγά θα είμαστε έτοιμοι για επέκταση και σε άλλες εργασιακές ομάδες”.
“Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για το θέμα της υποχρεωτικότητας, συναρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των αυτοδιαγνωστικών τεστ που θα έχουμε στη διάθεση μας και την ευκολία με την οποία θα διασταυρώνεται από τον ΑΜΚΑ η επαγγελματική κατηγορία στην οποία ανήκει ο ενδιαφερόμενος. Επομένως θα ήθελα να είμαι λίγο προσεκτικός σε αυτό και να περιμένουμε 1, 2 ημέρες για τις οριστικές ανακοινώσεις” απάντησε σε σχετικό ερώτημα.
Για την άδεια ειδικού σκοπού
Ερωτηθείς για το αν θα συνεχιστούν οι άδειες ειδικού σκοπού τόνισε ότι “Το πρώτο μέλημα είναι η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο”. Και συνέχισε λέγοντας ότι “εμείς για όσο διάστημα χρειαστεί, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ιδιωτικούς και δημόσιους υπάλληλους” .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.