share

Πέτσας: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας για την εστίαση – Τι είπε για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

δημοσιεύτηκε:

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εργαζόμενους μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στο Οpen.
Όπως είπε, “νομίζω για δύο βασικές κατηγορίες όπως είναι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στα κέντρα κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία έχει δείξει η κυβέρνηση ότι θέλει να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα. Επομένως θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα ώστε να υπάρχει το χρονικό διάστημα σε όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν να το κάνουν και να μην υπάρχουν μετά κυρώσεις όταν κάποιος δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί από αυτές τις κατηγορίες των εργαζομένων. Για άλλες κατηγορίες που έχει ακουστεί τις τελευταίες ημέρες όπως για τους εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους πρώτης γραμμής είναι κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα από όσο γνωρίζω σε κυβερνητικό επίπεδο. Και περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα”.
Για το νέο καθεστώς λειτουργίας στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης
Όσον αφορά στο εάν θα τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς λειτουργίας από τις 15 Ιουλίου στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από εστιάτορες και από δημάρχους ότι δεν μπορούν να το εφαρμόσουν είπε τα εξής: “Έχουν απόλυτο δίκιο και οι δήμαρχοι και οι επαγγελματίες των χώρων αυτών, εστίασης, διασκέδασης κλπ .Είναι πολύ δύσκολο μετά από τόσους μήνες κόπου να ελέγξεις τον κόσμο. Γι’ αυτό, είναι πολύ καλύτερο να έχουμε σαφή μηνύματα. Νομίζω ότι, είναι σαφές ότι επανεξετάζεται όλο αυτό το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου. Και αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, όπως άφησε χθες και η κ. Πελώνη να εννοηθεί”.Για τον χορό σε σε μπαρ και κλαμπ
Σε ερώτηση γιατί δεν δίνεται το ” πράσινο φως” για να μπορούν να χορέψουν οι εμβολιασμένοι σε μπαρ και σε κλαμπ είπε τα εξής ” Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και όλη την κοινωνία : άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ξανά ένα μέρος της κανονικότητας τους, όπως είναι η διασκέδαση και οι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει για να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα και να περιμένουν όχι μόνο τους τουρίστες από το εξωτερικό αλλά και τους Έλληνες να μην μπορούν να το σχεδιάσουν αυτό το πλάνο ; Και επομένως πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο θα ξανά συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες” .
Και επεσήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξανασυζητηθεί αυτή η διάκριση που “υπάρχει μεταξύ των καταστημάτων σε μικτούς με μικτούς πελάτες και αμιγή για εμβολιασμένους. Είναι κάτι το οποίο σίγουρα απασχολεί, ένα στοιχείο είναι αυτό. Και δεύτερο στοιχείο, που απασχολεί είναι πώς θα μπορέσουμε πραγματικά να επιταχύνουμε τον ρυθμό των εμβολιασμών μεταξύ των νεότερων ηλιακών ομάδων. Επομένως τέτοιου είδους κίνητρα πρόσβασης στη διασκέδαση εκτός από την κινητικότητα βοηθούν πολύ “.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μέτρο της εστίασης σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπονται όρθιοι στα καταστήματα. Όπως είπε ” Δεν θέλω να προδικάσω τι θα είναι, λέω ότι είναι μια συζήτηση που γίνεται” οι πελάτες να μπορούν να είναι και όρθιοι και όχι μόνο καθήμενοι .
Για τα κορονοπάρτι

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο θέμα των κορονοπάρτι. Όπως είπε ” είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί όταν μιλάμε για ιδιωτικούς χώρους που κάποιος μπορεί να καλέσει μερικούς φίλους του. Ακόμη και πέρυσι που ήταν πολύ πιο αυστηρά τα μέτρα ήταν δύσκολο να ελεγχθεί, φανταστείτε φέτος. Επομένως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, βασιζόμαστε στις πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που θέλουν να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία. Από εκεί πέρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν ότι μπορούν με ένα συντονισμένο σχέδιο αλλά είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί”.
Για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, δηλαδή από νομό σε νομό
Σε ερώτηση πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό είπε ” θα δούμε πώς θα προχωρήσει το κομμάτι του εμβολιασμού , θα δούμε τι αποτέλεσμα έχουν τα περισσότερα test κορονοϊού για την πρόσβαση στα νησιά και αναλόγως εάν χρειαστεί να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας, θα το κάνουμε .Η λέξη προσαρμογή πρέπει να μπει στο λεξιλόγιο μας πολύ έντονα αυτό το καλοκαίρι για να διαφυλάξουμε αυτό που κατακτήσαμε για να μην έχουμε πισωγύρισμα το φθινόπωρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.