Quantcast
Πέτσας: Όποιο μέτρο χρειαστεί θα ληφθεί - Τι είπε για τις χερσαίες μετακινήσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Όποιο μέτρο χρειαστεί θα ληφθεί – Τι είπε για τις χερσαίες μετακινήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικά lockdown στη χώρα άφησε εμμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξουν τοπικά lockdown είπε τα εξής: “προσαρμοζόμαστε συνεχώς στις καταστάσεις γι’ αυτό και εγώ δεν αποκλείω τίποτα”, ωστόσο επεσήμανε ” χωρίς να προσπαθεί κάποιος να βάλει λόγια στο δικό μου στόμα, εγώ λέω ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, να προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις και να κάνουμε καλή χρήση του Ιουλίου και του Αυγούστου σχετικά με τον εμβολιασμό”.
Εν συνεχεία εξήγησε γιατί υπήρξαν πέρυσι τοπικά lockdown. “Αυτό συνέβη γιατί έχουμε πει ότι πάνω από όλα η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Είναι ο γνώμονας των κινήσεων μας. Εάν φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Εδώ μιλάμε για θέμα ζωής ή θανάτου. Άρα κοιτάζουμε να εκμεταλλευτούμε το χρονικό διάστημα Ιουλίου -Αυγούστου και τότε δεν θα υπάρχει λόγος να συζητάμε για όλα αυτά” ,πρόσθεσε αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού.
Για τις χερσαίες μετακινήσεις
Στο ερώτηση εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε “Από όσο γνωρίζω δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο.’ Ομως έχουμε πει ότι, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι. Όποιο μέτρο χρειάζεται να παρθεί θα παρθεί. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επαναλαμβάνουμε όλοι, χωρίς αστερίσκους, χωρίς επιφυλάξεις το βασικό μήνυμα: Σπεύστε να κάνετε το εμβόλιο”.
Για το τέταρτο κύμα της πανδημίας
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Όπως είπε ” Αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας, αυτό θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους και όχι την οικονομία ” και πρόσθεσε ότι “Eάν υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων,αυτός μπορεί να μην μετουσιωθεί σε πίεση στο Σύστημα Υγείας, επομένως αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους για το πώς θα μετακινηθούν “.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.