Quantcast
Πέτσας στον Realfm 97,8 για την Τουρκία: Όποιος φωνάζει δεν σημαίνει ότι είναι και πιο ισχυρός - Τι είπε για την ακρίβεια - enikonomia.gr
share

Πέτσας στον Realfm 97,8 για την Τουρκία: Όποιος φωνάζει δεν σημαίνει ότι είναι και πιο ισχυρός – Τι είπε για την ακρίβεια

δημοσιεύτηκε:

Για τις τουρκικές προκλήσεις, την ακρίβεια αλλά και τις εκλογές μίλησε μεταξύ άλλων στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σχετικά με την Τουρκία είπε ότι «όποιος φωνάζει δεν σημαίνει ότι είναι και πιο ισχυρός. Η προσπάθεια της Τουρκίας με τις φωνές ή με την προσωποποίηση της εξωτερικής πολιτικής για να μπορέσει να υποβαθμίσει το πετυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πέφτει στο κενό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «το 2022 και 2023 είναι χρονιές που πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης που είναι καθοριστική με όλα αυτά που έχουμε κάνει, θέλει λίγο χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται. Το βασικό στοιχείο είναι προσοχή και εγρήγορση».

Σχετικά με τη στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι «όταν έχουμε ένα ζήτημα μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ η λεπτή διπλωματική γλώσσα είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αναμένουμε. Στο πεδίο, όταν υπάρχει ανάγκη, εκεί αποδεικνύεται ότι ο ισχυρός σύμμαχος που λέγεται ΗΠΑ μπορεί να δείξει το ειδικό του βάρος».

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για την ακρίβεια

Σχετικά με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «γενναία» την παρέμβαση που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «καλύπτει από τον Ιούνιο και μετά πάρα πολλούς. Μένει όσοι διαμαρτύρονται να δουν αυτή την ανακούφιση στους λογαριασμούς τους να φανούν».

Για την ακρίβεια σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος αυτός θα διατίθεται για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Υποστήριξε ότι «είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα τα καύσιμα. Δύσκολα αντεπεξέρχεται το νοικοκυριό και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να απαλύνουμε την επιβάρυνση όσο περνά ο καιρός».

Σχετικά με το εάν το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο σε περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να προχωρήσει σε εκλογές νωρίτερα, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού είναι πάντα δεδομένη, όμως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.