Quantcast
Πέτσας: Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία – Στο τραπέζι η επέκταση υποχρεωτικότητας - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία – Στο τραπέζι η επέκταση υποχρεωτικότητας

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στον κλάδο της εστίασης και τα σώματα ασφαλείας άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα επεκταθεί το μέτρο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων είπε ότι αυτό εφαρμόστηκε σε ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας και απέδωσε σε μεγάλο βαθμό, και στο υγειονομικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
” Όσον αφορά σε άλλες κατηγορίες, όπως στην εστίαση, πάντα παραμένει στο τραπέζι το θέμα της υποχρεωτικότητας” είπε ο κ. Πέτσας και εκτίμησε ότι “σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθινοπώρου το ζήτημα αυτό θα το λύσει η αγορά από μόνη της. Και πιστεύω ότι το πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτούς τους χώρους θα είναι εμβολιασμένο, γιατί δεν θα θέλουν να ρισκάρουν οι επιχειρηματίες τον τζίρο τους και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους”, συμπλήρωσε.
Για τα σώματα ασφαλείας
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας.” Στο παρελθόν έχω πει για πολλές κατηγορίες εργαζομένων που είναι μέσα στον δημόσιο τομέα και είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες και θα έπρεπε να εξεταστεί αυτό” απάντησε. Ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμών στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ότι “συνήθως το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι πολύ χαμηλότερο”.
Επισήμανε δε ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία “το οποίο υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων σε πολύ μεγάλο βαθμό και δημιουργεί και αντιδράσεις από τους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι “θέμα το οποίο πρέπει να το δούμε” .

Για το κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών
Μεταξύ άλλων μίλησε για τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Όπως είπε τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα. Και συνέχισε λέγοντας ότι “έχει μεγαλοποιηθεί ένα θέμα το οποίο είναι μικρό, μεμονωμένο και περιορίζεται σε μια περίπτωση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά που δεν φαίνεται να έχει κάποια γενικότερα πλοκάμια. Τουλάχιστον αυτή είναι η ενημέρωση που έχω εγώ από το υπουργείο Υγείας και τον κ. Θεμιστοκλέους “.
“Είναι περίπου 6 εκατ. Έλληνες πλέον που έχουν εμβολιαστεί και βλέπουμε μια περίπτωση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά με 33 περιπτώσεις οι οποίες σχετίζονται λίγο πολύ με το φυσικό πρόσωπο που έκανε τη λαθροχειρία. Δε βλέπουμε, έπειτα από αρκετές ημέρες που έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, κάποιο εκτεταμένο κύκλωμα που να σχετίζεται με αυτά τα 6 εκατ. των εμβολιασμών .Αυτή είναι η όλη πληροφόρηση που έχω ” , συμπλήρωσε και σημείωσε ότι ” από εκεί και πέρα φυσικά η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα βρει τι άλλο μπορεί να υπάρχει “.
Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι “δεν χρειάζεται να αλλάξει σε τίποτα ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε σαφή

Εφικτό να χτιστεί το τείχος ανοσίας
Για τους αρνητές του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι “σε επίπεδο της υγείας σημασία έχει ότι αυτοί που είναι αρνητές δεν πρόκειται να πειστούν. Έδειξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας 10%, 11%, 12% σε κάποιες μετρήσεις 13%, 14%, πάντως εκεί είναι άνθρωποι που εμφανίζονται αρνητικοί στον εμβολιασμό και μια δημοσκόπηση που είδα σήμερα κάπου εκεί είναι τα ποσοστά. Το θέμα είναι ότι αυτοί δεν είναι ικανοί να αποτρέψουν το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. Άρα πρέπει να δίνουμε πάντα έμφαση σε αυτούς που είναι επιφυλακτικοί”.
“Επομένως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι με τα μέτρα που έχουμε πάρει, όπως η υποχρεωτικότητα σε κάποιες κατηγορίες συμπολιτών μας , όπως κίνητρα που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε πιο νέους συμπολίτες μας .Όλα αυτά αυξάνουν το ποσοστό του εμβολιασμού, όχι ίσως με το ρυθμό που θα θέλαμε αλλά το αυξάνουν καθημερινά. Και 30.000 περίπου εμβολιασμοί την ημέρα είναι ένα ικανό νούμερο να μας φέρει αρκετά ψηλότερα, όταν θα κρυώσει ο καιρός”, συμπλήρωσε.
Σε πολιτικό επίπεδο, επισήμανε, ότι ” το σύστημα για να θωρακιστεί από όλες τις παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα θέλουν οι αρνητές να κάνουν για να έχουν ένα χαρτί να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς, είναι θέμα διοικητικό και του συστήματος το οποίο νομίζω ότι δεν έχει τρύπες “.
” Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε πιο καλούς ελέγχους στα σημεία που χρειάζεται να γίνονται έλεγχοι
ώστε να εντοπίζεται αυτός, ο οποίος ενδεχομένως να θέλει να παραπλανήσει το σύστημα”, τόνισε με έμφαση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.