Quantcast
ΠΓΔΜ: Κυρώσεις εναντίον της χώρας εξετάξει η ΕΕ - Πάγωμα των ενταξιακών της φιλοδοξιών - enikonomia.gr
share

ΠΓΔΜ: Κυρώσεις εναντίον της χώρας εξετάξει η ΕΕ – Πάγωμα των ενταξιακών της φιλοδοξιών

δημοσιεύτηκε:

Αξιωματούχοι της Ευρωπαικής Ένωσης εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων κατά ηγετικών στελεχών της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και το πάγωμα των φιλοδοξιών της χώρας για ένταξή της στην ΕΕ, κλιμακώνοντας θεαματικά την άσκηση πιέσεων στην κυρίαρχη ελίτ της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ακύρωσε σήμερα τις προγραμματισμένες για αύριο συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο Χαν δήλωσε ότι οι κινήσεις «προς τα πίσω» των Σκοπίων τον αναγκάζουν να εξετάσει περαιτέρω δράσεις. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, στο τραπέζι βρίσκονται στοχευμένες κυρώσεις, που περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Οι προειδοποιήσεις της ΕΕ έρχονται μετά τη χορήγηση από τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόγκε Ιβάνοφ, την περασμένη εβδομάδα αμνηστίας για πάνω από 50 πολιτικούς που εξετάζονταν για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξέσπασε πέρυσι.

Η αμνηστία του Ιβάνοφ προκάλεσε διαμαρτυρίες στα Σκόπια και άλλες πόλεις, ανατρέποντας ένα βασικό στοιχεία της συμφωνίας Ευρωπαίων και Αμερικανών διπλωματών τον περασμένο Ιούνιο να αντιμετωπίσουν την κρίση που προκλήθηκε όταν η αντιπολίτευση δημοσιοποίησε υποκλαπείσες τηλεφωνικές συζητήσεις, στις οποίες φέρεται να εμπλέκονταν κυβερνητικά στελέχη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.