Quantcast
Πιερρακάκης: Ποια μέτρα ψηφιοποίησης του Δημοσίου θα παραμείνουν μετά την άρση των περιορισμών - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πιερρακάκης: Ποια μέτρα ψηφιοποίησης του Δημοσίου θα παραμείνουν μετά την άρση των περιορισμών – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στα μέτρα ψηφιοποίησης του Δημοσίου που θα παραμείνουν και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Star ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι «η πανδημία ταν η αρχή για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών» και τόνισε ότι «από δω και στο εξής ολοένα και περισσότερες ενέργειες θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ αναμένεται να απλοποιηθούν και άλλες διαδικασίες, όπως τα διπλώματα οδήγησης».

Επισήμανε ότι «γίνονται συζητήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών από το μητρώο πολιτών μέσω του gov.gr». Σχετικά με το αν θα συνεχίσει ή όχι η δυνατότητα των ΚΕΠ με ένα τηλεφώνημα ο πολίτης να λαμβάνει δωρεάν στο σπίτι του το έντυπο που χρειάζεται, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι είναι ακόμα υπό συζήτηση, καθώς αφορά ένα έκτακτο μέτρο και υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν αυτή την ικανότητα.
Αυτό που τόνισε ο υπουργός είναι ότι σκοπός του υπουργείου είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα έγγραφα στο μέλλον.

Τι θα γίνει με τα SMS στο 13033

Όπως αναφέρει ο κ. Πιερρακάκης, μέσα στις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει και την άρση του μέτρου αυτού για τον κορονοϊό, κατά το οποίο ο πολίτης έπρεπε να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει εκτός σπιτιού.

Καταργείται το φαξ από το Δημόσιο

Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και που μεταξύ άλλων καταργήσει οριστικά το φαξ από το Δημόσιο.
Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, αναμένεται να μπει τέλος στη συγκεκριμένη διαδικασία και ο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης» και θα αποτελεί το «Ψηφιακό Σύνταγμα» στο οποίο θα βρίσκονται όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν την πληροφορική.

Δείτε τα βίντεο από το Star







share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.