Quantcast
Πικετί: Ο Ολάντ οφείλει να ασκήσει βέτο σε περίπτωση Grexit - enikonomia.gr
share

Πικετί: Ο Ολάντ οφείλει να ασκήσει βέτο σε περίπτωση Grexit

δημοσιεύτηκε:

Ο Ολάντ πρέπει να ασκήσει βέτο σε περίπτωση Grexit ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη Δεύτερα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους» σε συνέντευξή του  συνέντευξή του στην εκπομπή Matinale της εφημερίδας Le Monde.

«Εάν η Γαλλία συνεχίζει να έχει μια χλιαρή συμπεριφορά, υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος, οι συντηρητικοί να καταστρέψουν την Ευρώπη, αποβάλλοντας μια χώρα με έναν εξαιρετικά βίαιο τρόπο, προκαλώντας ασφυξία στην οικονομία της» σημείωσε.

«Αυτό θα προκαλέσει μια δυσαρέσκεια και μια πικρία στην Ελλάδα το μέγεθος της οποίας δεν μπορούμε να φανταστούμε» επισήμανε.

Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη «έχουμε να κάνουμε με μαθητευόμενους μάγους που φαντάζονται ότι θα επιβάλουμε την τάξη και θα σταθεροποιήσουμε την Ευρωζώνη εκδιώκοντας μια χώρα. Είναι μια κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και είναι απόλυτα κρίσιμο να εκφρασθεί επισήμως ο Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι η Γαλλία θα θέσει βέτο»…

Δείτε το σχετικό video της Le Monde:

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.