Quantcast
Πιο αυστηρά μέτρα για τις κατασκηνώσεις: Πώς θα γίνεται η είσοδος - Τι εξετάζεται για τα νησιά - enikonomia.gr
share

Πιο αυστηρά μέτρα για τις κατασκηνώσεις: Πώς θα γίνεται η είσοδος – Τι εξετάζεται για τα νησιά

δημοσιεύτηκε:

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε κατασκηνώσεις διαφόρων περιοχών σήμανε συναγερμό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αυστηροποίηση των μέτρων για την είσοδο σε αυτές, κατόπιν και σχετικής εισήγησης που αναμένεται από την Επιτροπή των ειδικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση είναι η είσοδος στις κατασκηνώσεις να γίνεται μόνο με αρνητικό μοριακό ή rapid test και όχι με self test, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Επίσης θα αυξηθεί και η περιοδικότητα των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται κατά την παραμονή των φιλοξενούμενων παιδιών στις κατασκηνώσεις.
Στο τραπέζι της συνεδρίασης της Επιτροπής βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας και το επιδημιολογικό φορτίο ανά περιοχή και το κατά πόσο έχει αρχίσει να περνάει και σε ποιο βαθμό η μετάδοση του ιού από τα παιδιά που επιστρέφουν από διακοπές και εκδρομές στους γονείς.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Επιτροπή αναμένεται να προτείνει πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά στους ελέγχους και τη διενέργεια rapid test και κατά την επιστροφή από τα νησιά προς την πρωτεύουσα και τα μεγάλα αστικά κέντρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Ό,τι γίνεται δηλ. κατά την αναχώρηση των εκδρομέων, να επαναλαμβάνεται και κατά την επιστροφή τους.
Σημειώνεται ότι από σήμερα άλλαξε ο τρόπος ελέγχου κατά τα ταξίδια με πλοία. Οι έλεγχοι γίνονται από τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος και όχι από τα πληρώματα των πλοίων, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.