Quantcast
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η απάντηση της Μίνας Γκάγκα για ενδεχόμενη κατάργησή του - enikonomia.gr
share

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η απάντηση της Μίνας Γκάγκα για ενδεχόμενη κατάργησή του

δημοσιεύτηκε:

Στο ερώτημα εάν θα καταργηθεί πριν από το Πάσχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους κλειστούς χώρους απάντησε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1


“Δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Δεν έχει βγει τέτοια απόφαση”, απάντησε.

Εν συνεχεία σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το Πάσχα.

“Δεν το είπε κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης. Τον κ. Μαγιορκίνη τον σέβομαι πολύ, είμαστε φίλοι, θεωρώ ό,τι κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά “.


Ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών: Γιατί αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ από τις 15 Απριλίου

Η υπουργός εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
“Η συζήτηση αυτή έγινε με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό και πολλά άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Θεωρήσαμε ό,τι έχει μπει ένα πρόστιμο για αρκετό διάστημα και ευχόμαστε οι δείκτες της πανδημίας να μειωθούν. Θεωρήσαμε ό,τι αρκετός κόσμος έχει εμβολιαστεί. Εμβολιάστηκαν αρκετές χιλιάδες άτομα που είναι θετικό αυτό. Είναι αυτό που θέλαμε”, σημείωσε και πρόσθεσε “η αίσθηση μας είναι ό,τι μέχρι το καλοκαίρι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι δεν θα εμβολιαστούν. Ελπίζουμε ότι από το Φθινόπωρο θα εμβολιαστούν”.

“Δεν εξετάζουμε την άρση των προστίμων. Όπως νομίζουμε δεν είναι σωστό αναδρομικά να αίρονται οι αποφάσεις τις οποίες οι μισοί πολίτες έχουν ακολουθήσει και άλλοι μισοί όχι. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο” διευκρίνισε αναφερόμενη στο θέμα των προστίμων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.