Quantcast
Πιτέλα: Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να ανταμείψει το έργο του κ. Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Πιτέλα: Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να ανταμείψει το έργο του κ. Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. Σε αυτή τόνισε πως «ο ελληνικός λαός αποφάσισε να ανταμείψει το έργο του κ. Τσίπρα».

Ο Τζιάνι Πιτέλα, αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι οι σημερινές εκλογές στην Ελλάδα είναι νίκη της δημοκρατίας και των ελληνικών φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και μια σαφής ήττα για τη δεξιά.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «τα απαραίτητα βήματα, σε συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, «για να σχηματιστεί μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση τετραετίας».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Βέμπερ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τα δημοκρατικά κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάρτενς Βέμπερ με τη σειρά του, τονίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τα δημοκρατικά κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή που δέχεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες του παιχνιδιού και συνεχίζει να στηρίζει τη μεταρρυθμιστική πορεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.