Quantcast
Πιτσιλής: Οι ρυθμισμένες οφειλές θα πληρώνονται με κάρτα μέσω Taxisnet - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πιτσιλής: Οι ρυθμισμένες οφειλές θα πληρώνονται με κάρτα μέσω Taxisnet – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων. Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής κατά την καθημερινή ενημέρωση, “προκειμένου να αποφύγουμε τις εικόνες που είδαμε σήμερα σε ορισμένα τραπεζικά καταστήματα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα απόφαση για παράταση καταβολής των φορολογικώνοφειλών των συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 7 0ετών και αυτών που έχουν αναπηρία από 80% και άνω έως την Παρασκευή 10 Απριλίου.
Από τις 16 Μαρτίου οι εφορίες λειτουργουν με emai και τηλέφωνα, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη πολιτών στιις εφορίες. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και τις τραπεζες τις συστημικές ώστε να δουμε ποιες δράσεις μπορούμε να αναπτύξουμε για να υποστηρίξουμε τη μείωση της επισκεψιμότητας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στα υποκαταστήματα των τραπεζών” επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας:
“Από την πλευρά μας προχωράμε διαρκώς στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και στη χρήση τεχνολογίας. Ήδη από χθες είναι διαθεσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος. Η ενημέρωση αυτή σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένηπληροφόρηση του taxinet απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου δίνουμε τη δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το taxisnet, δυνατότητα που λειτουργεί και για τις υπόλοιπες οφειλές που δεν είναι ρυθμισμένες. Από την Κυριακή το βράδυ προβάλλεται κοινωνικό μήνυμα. Κάνουμε εκκληση κι εμείς, μένουμε σπιτι αλλαζουμε συνηθειες. Με τη βοηθεια των νεότερων μελών της οικογενειας μαθαινουμε να χρησιμοποιουμε την τεχνολογια για την προσαστία μας. Μενουμε ασφαλείς μένουμε υγιείς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.