Quantcast
Πιτσιόρλας: «Ηχηρό "όχι" στον κρατισμό, "ναι" στον μεγάλο προοδευτικό πόλο» - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: «Ηχηρό “όχι” στον κρατισμό, “ναι” στον μεγάλο προοδευτικό πόλο»

δημοσιεύτηκε:

Άνοιγμα στην Κεντροαριστερά για να δημιουργήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μεγάλο πολιτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ απευθύνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη του στα Νέα.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε επανασυσπείρωση, “όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση”.

Όμως θεωρεί ότι αν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και αν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης, τόσο με το Ποτάμι, όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν.

Όπως αναφέρει ο κ. Πιτσιόρλας, σε αυτό το μεταρρυθμιστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις παίζουν κομβικό ρόλο. Και για αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζει “συζήτηση άνευ περιεχόμενου”, τα όσα αναφέρονται ως “ξεπούλημα των ασημικών”, από ορισμένους συντρόφους του. 

Συνεχίζει λέγοντας ότι “μπορεί να ακούγεται ρηξικέλευθο να το λέει ένας Αριστερός, αλλά το πρόβλημα για την Ελλάδα δεν είναι αν αναγκάζεται από τις δανειακές της υποχρεώσεις να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.

Το πρόβλημα είναι αν θα κατανοήσει τις διαδικασίες που καθορίζουν την εξέλιξη των οικονομιών διεθνώς και αν θα μετασχηματίσει τις δομές της δικής της οικονομίας ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό και να εξασφαλίσει την ευημερία του ελληνικού λαού”. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.