Quantcast
Πιτσιόρλας: Μετά τα αεροδρόμια σειρά έχουν λιμάνια, ΔΕΣΦΑ και Αστέρας Βουλιαγμένης - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Μετά τα αεροδρόμια σειρά έχουν λιμάνια, ΔΕΣΦΑ και Αστέρας Βουλιαγμένης

δημοσιεύτηκε:

Το χρονοδιάγραμμα των αμέσως επόμενων μηνών για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας περιέγραψε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη για την Ελλάδα την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας στο Mega η κυβέρνηση προχωράει με «αποφασιστικό τρόπο» στην υλοποίηση του προγράμματος που εξήγγειλε παραμονές των εκλογών και πρόσθεσε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για τα αεροδρόμια ακολουθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και για αυτό της Θεσσαλονίκης.

Για το ΟΛΠ μάλιστα διευκρίνισε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα θα υπάρχουν προσφορές μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου ενώ η διαδικασία για τον ΟΛΘ θα ολοκληρωθεί όπως τόνισε τον Απρίλιο.

Αναμένεται επίσης είπε η αντίστοιχη ολοκλήρωση για το ΔΕΣΦΑ ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες εκτίμησε ότι θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τους επενδυτές για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Εκτίμησε ότι συνολικά -συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων- τα έσοδα θα πλησιάσουν το 2016 τα 3 δισ. ευρώ για τα ταμεία του Δημοσίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.