Quantcast
Πιτσιόρλας: Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Οι ιδιωτικοποιήσεις «θα έχουν μια εντυπωσιακή επίπτωση στην Ελληνική οικονομία» και θα δείξουν ότι η οικονομία «έχει σταθεροποιηθεί», τονίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της χώρας και θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις».

Κατά τον ίδιο, το Ταμείο βάζει σε προτεραιότητα και την 20ετή παράταση της παραχώρησης της λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και την πώληση ποσοστού 30% που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στην «Αερολιμήν Αθηνών» που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αν και ο στόχος για το 2016 είναι μια σημαντική αλλαγή σε ότι αφορά την πρόοδο της χώρας μέχρι στιγμής, ωστόσο είναι ένα κλάσμα των απαιτούμενων, καθώς οι πιστωτές επιμένουν πως η Ελλάδα πρέπει να βγάλει 50 δις. ευρώ από ένα «σημαντικά αυξημένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» στο διάστημα των τριών ετών που διαρκεί το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, άλλα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση περιλαμβάνουν τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ και ένα ποσοστό 17% της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00%. Όπως επισημαίνει, η θέση της χώρας στον ενεργειακό χάρτη των Βαλκανίων αποτελεί «μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.