Quantcast
Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα μέτρων – Προληπτική η επίσκεψη - enikonomia.gr
share

Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα μέτρων – Προληπτική η επίσκεψη

δημοσιεύτηκε:

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με αφορμή το «καμπανάκι» που έχει χτυπήσει για τη συμπρωτεύουσα λόγω της σταδιακής επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας στην πόλη.

Έπειτα από σύσκεψη που είχε ο κ. Πλεύρης στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, αλλά και στις συναντήσεις με δημάρχους, είπε ότι «δεν τίθεται θέμα μέτρων, αλλά τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα».

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Τι είπε ο Πλεύρης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους υγειονομικών που αντιτίθενται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας, σημείωσε:

«Η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί. Αλλά για τους υγειονομικούς και για όσους έχουν ευάλωτες ομάδες να τις φροντίζουν, η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και δημόσιας υγείας επικρατεί η δημόσια υγεία.

Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι κι ένας ασθενής έχει δικαίωμα ο γιατρός που θα τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους δώσαμε την ευκαιρία, τους σεβόμαστε και τους καλούμε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική σε αυτό το θέμα».

Μίνα Γκάγκα: Το εμβόλιο είναι ασφαλές

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι καθημερινά μπαίνουν στις μονάδες εντατικής και καταλήγουν κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς κι έδωσε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σημαντικό για την ασφάλεια όλων.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑΒ, εκτός από τον κ. Πλεύρη και την κα Γκάγκα, συμμετείχε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Νίκος Παπαυεσταθίου, οι διοικητές της 3η2 και 4ης ΥΠΕ καθώς και διοικητές νοσοκομείων.

Όσο διαρκούσε η σύσκεψη, υγειονομικοί που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και κάποιοι από τον αντιεμβολιαστικό χώρο πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Αποδοκιμασίες κατά την άφιξη του Θάνου Πλεύρη

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, υγειονομικοί και μέλη του ΕΚΑΒ.

Την ώρα που κατέφθανε ο κ. Πλεύρης στο ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος για την έκτακτη σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων, οι διαδηλωτές άρχισαν να τον γιουχάρουν, καθώς και να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα κατά της κυβέρνησης, την απόφαση των αναστολών, όπως και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα σχολεία, ενώ την ίδια ώρα χτυπούσαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό στο σημείο.

Στα ηχεία που έχουν τοποθετήσει έξω από το ΕΚΑΒ, ακούγονταν παραγγέλματα της χούντας, θέλοντας να εκφράσουν πως η κυβέρνηση επιβάλλει τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, όπως αυτά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, την είσοδο των μαθητών με self test στα σχολεία, καθώς και οι αναστολές εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στους υγειονομικούς κλάδους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μετέβη εκτάκτως σήμερα στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκαγκά, προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες, στη συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν 449 κρούσματα.

Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε την επίσκεψή του περισσότερο προληπτική.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.