Quantcast
Πλεύρης: Από τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Από τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό

δημοσιεύτηκε:

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, τα εμβόλια που θα καλύπτουν και τις νέες μεταλλάξεις, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας την προσδοκία από τον Οκτώβριο να υπάρχουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε πρώτη φάση αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Όμικρον και μετά για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5. Οι φαρμακευτικές εταιρείες ήδη έχουν καταθέσει τους φακέλους τους και θα ακολουθήσει η εγκριτική διαδικασία, τόνισε.

Αναφερόμενος στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σημείωσε πως όσοι ανήκουν σε αυτές δεν πρέπει να περιμένουν και πρόσθεσε για ακόμη μία φορά ότι υπάρχει σύσταση για αυτές τις ομάδες και για τους πολίτες άνω των 60 ετών να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

«Δεν είναι στη βούλησή μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», επεσήμανε στη συνέχεια και μίλησε για συστάσεις και όχι υποχρεωτικότητα, όπως είναι η σύσταση για τη χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για κατάρτιση νέου εκπαιδευτικού πρωτοκόλλου σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Όπως σημείωσε, τέλος, οι βαριές νοσηλείες και η πίεση στις ΜΕΘ του ΕΣΥ θα είναι ο δείκτης για αυστηροποίηση των μέτρων.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.